Начало Общество 18 ученици ще получат стипендии по проекта „Образование за всички”

18 ученици ще получат стипендии по проекта „Образование за всички”

СПОДЕЛИ

Осемнадесет ученици от община Панагюрище ще получат стипендии от фондация „Асарел“ в рамките на проекта „Образование за всички“. Церемонията ще се проведе на 27 октомври от 17.00 ч. в Хотел&СПА „Каменград” Стипендианти на „Асарел-Медет” ще бъдат 12 възпитаници на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм и шестима ученици от СУ „Нешо Бончев“. Всички те са завършили миналата учебна година с отличен успех и с по-малко от 5 неизвинени отсъствия, като отговарят на социални критерии за подпомагане.

В рамките на същия проект Фондация „Асарел” осигури и учебници на стойност 4448.38 лева за деца от социално слаби семейства, обучаващи се в двете панагюрски гимназии през учебната 2017/2018 г.

Проектът на компанията „Образование за всички“ стартира през учебната 2012/2013 г. в партньорство с община Панагюрище и училищните ръководства. До този момент по проекта са подпомогнати близо 600 деца, а осигурената от Фондация „Асарел” сума за безплатни учебници и стипендии надхвърля 50 000 лева.

Последната инициатива по проекта бе през месец септември 2017 г., когато Фондацията дари по една мултимедия на панагюрските училища. Средствата за това бяха осигурени от дарения чрез кампанията „Избери, за да помогнеш” на „Райфайзенбанк България”. От началото на настоящата учебна година със средства на Фондация „Асарел” и панагюрски фирми партньори бе осигурен и помощник-учител по английски език в Професионалната гимназия по програма „Фулбрайт”.
Анализите на Фондация „Асарел” за ефективността на проекта показват, че над 90% от подпомогнатите ученици са повишили успеха си през съответната учебна година. Мнението на директорите на училища и самите педагози е, че благодарение на тази устойчива инициатива се е повишило и качеството на учебно-възпитателния процес, а учениците се чувстват по-подготвени и мотивирани.