Начало Спорт 48 шахматисти са заявили участие за Купата на миньора

48 шахматисти са заявили участие за Купата на миньора

СПОДЕЛИ

В утрешния ден, 12 август, предстои откриването на ежегодния шахматен турнир “Купата на миньора“, който ще се проведе в конферентната зала на “Арена Асарел“. Главни организатори са секция по шахмат “Асарел-Медет“, Община Панагюрище, Асоциацията на спортните клубове – Панагюрище, шахматен клуб “Оборище“ , Българска асоциация по шахмат. Главен съдия на събитието ще бъде Христо Костурков, а помощник съдия – Петьо Караджов.
До момента заявка за участие са подали 48 човека от цялата страна, като записването ще продължи утре до 12:00 часа и се очаква интересът на участниците да нарасне. В турнира ще премерят сили известни шахматисти, като има заявки от София, Пловдив, Асеновград, Пазарджик, Ямбол, Трявна и др. Солидно е и панагюрското присъствие в листата на записаните.
Един от най-интересните участници в събитието ще бъде най-младата надежда на българския шахмат – 6- годишният Данаил Попзафиров. Досега няма турнир, в който младият шахматист да не е спечелил медал.
Наградите са осигурени от “Асарел-Медет“ АД, като са предвидени купи и медали за победителите и предметни награди за всички участници, съобщи Караджов и подчерта, че състезанието е привлякло вниманието на много подрастващи шахматисти.

Теодора Куртакова и Силвия Терзиева, 
стажанти в отдел “Комуникации“ към „Асарел Медет“