Начало Спорт Анелия Карова и Марко Йевтович спечелиха Четвъртия международен турнир „За купите на...

Анелия Карова и Марко Йевтович спечелиха Четвъртия международен турнир „За купите на „Асарел-Медет”

СПОДЕЛИ

turnir asarel 1Държавната шампионка Анелия Карова и втората ракета на Сърбия Марко Йевтович се превърнаха в главните герои на завършилия днес четиридневен международен турнир по тенис на маса „За купите на „Асарел – Медет”. В женския финал в панагюрската зала „Орчо Войвода” панагюрката Анелия Карова победи с 4:3 съотборничката си в националния отбор Сибел Исмаилова. Трета остана Елица Замфирова, а четвърта украинката Диана Стигар. Финалната среща бе повторение на тазгодишния финал на държавното първенство, където Анелия спечели отново след седем гейма.

При мъжете убедително спечели Йевтович, след победа с 4:1 над румънския национал Александру Казаку. В мач за третото място Алесндру Маноле от северната ни съседка победи най-добре представилия се българин Владимир Петков.

Не по-малко емоции предизвика и ветеранския турнир, който бе спечелен от легендата Иван Стоянов. Наградите на призьорите връчи кметът на община Панагюрище Никола Белишки, който изрази увереността си, че следващото издание ще бъде още по-силно и ще се играе в почти завършената свръхмодерна спортна зала в Панагюрище. Председателят на организационния комитет Иван Александров съобщи, че изднаието на турнира през 2015 година ще бъде част от календара на Европейската федерация по тенис на маса. В завършилото днес четврто издание взеха участие около 350 тенисисти от 8 държави.

turnir-asarel