Начало Здраве АНТИСПИН кампания по повод Деня на влюбените стартира РЗИ-Пазарджик

АНТИСПИН кампания по повод Деня на влюбените стартира РЗИ-Пазарджик

СПОДЕЛИ

Посланието на кампанията е „Любовта обича смелите, отпадат безразсъдните“

 19-610x381

Откри се Седмицата за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН/ 6-14 февруари/. Всеки желаещ ще може да провери своя ХИВ-статус с бързи тестове в  лабораторията на РЗИ /етаж 3/ и ще получи здравно-информационни материали и кондоми от експертите по профилактика на болестите и промоция на здравето /ст. 313/.
В периода на АНТИСПИН кампанията ще се проведат лектории с ученици от 7 до 12 класове, ще се раздават брошури, тематични филми, плакати и презервативи.
Деня на влюбените 14 февруари ще бъде отбелязан със съвместна информационна кампания на РЗИ, Младежки БЧК и Младежки дом.
Какво знаят и какво не знаят за пубертета ще научат  седмокласници от ОУ „Проф. Иван Батаклиев по време на обучението по метода „Ученици обучават връстници“, което ще се проведе на 14 февруари. В същия ден в централната градска част на Пазарджик младежи ще раздават валентинки, здравно-промотивни материали и презервативи.
През целия период на кампанията на ученици, медицински специалисти в учебните заведения, граждани и НПО ще се предоставят информационни материали «Stop на наркотиците» /с акцент ХИВ/СПИН/, рецепти за здраве «Живко Столетов», плакати и кондоми.