Начало Бизнес БАБ се събира на среща в Панагюрище в края на юли

БАБ се събира на среща в Панагюрище в края на юли

СПОДЕЛИ

bio-produkti-milkНа 27-и юли Българска асоциация биопродукти организира среща в Панагюрище със сертифициращите организации. Това съобщава пред агенция Фокус председателят на асоциацията Албена Симеонова. На срещата ще присъства зам.-министър Васил Грудев, като се очаква той да даде информация за проверката, която се извършва по сигнал  за източване на средства по Мярка 10 „Агроекология и климат“ от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.

8 КОМЕНТАРА

  1. Срещата на БАБ в Панагюрище е емблематична.
    Биопродуктите се създават в екологично чиста среда, с ползване на биологични технологии срещу вредителите. БАБ е призвана да популяризира производството и контрола на качествата на биопродуктите. Като всяка пазарна стока, цената на биопродуктите се определя от количеството и качеството на конкретния продукт. Възможно ли е в Община Панагюрище да се произвеждат биопродукти и защо срещата на БАБ е насрочена в Панагюрище?!
    МОСВ е призвано да управлява процесите влияещи върху факторите на жизнената среда (води; гори; климат; лъчиста енергия; въздух). ЧОВЕКЪТ с парите, за да „покаже“ пред медиите и им вмени да излъчат в медииното пространство че в Панагюрище всичко относно екологичната среда е на ниво, чрез БАБ ще изрази твърдението, че на територията на Община Панагюрище могат да се създават и биопродукти!?
    Да припомним, че след „проверка“ се установи използването на оруден отпадък в качеството на улична настилка (в разрез с изискванията в спецификацията на Европроекта), като безопасен за здравето на гражданите?!.




    0



    0
  2. Биопродукти, се създават в екологично чиста среда с използването на биологични технологични решения в борбата с вредителите. В Община Панагюрище няма практика, която да установи „характера“ на екологичните замърсявания и даде предписания за трайното им отстраняване. МОСВ имитира „загриженост“, но явно е безпомощно да противодейства ефективно срещу ЧОВЕКЪТ, който плаща за издаване на документи от всякакъв характер включително и че средата е пригодна за производство на биопродукти.
    На този фон, всякакви приказки на купени „експерти“ са приказки от общ характер. Интересно е да бъдат чути, но остават без практическо значение. Що се отнася до цената на биопродуктите, колкото повече производители има, колкото по-наситен е пазарът с тях, толкова по-ниска ще бъде цената им.
    Проблемът, е в стойностите на параметрите на жизнената среда – чистотата и степента на: въздуха; водата; климата; щумът; електромагнитните лъчения.
    И в сектора – биопроизводство, основните усилия на „експертите“ са насочени преди всичко в „усвояването“ на Евро парите, за сметка здравето и живота на хората.




    0



    0