Начало Общество Бъта кандидатства за финансиране с проект „Вече знам и мога повече”, насочен...

Бъта кандидатства за финансиране с проект „Вече знам и мога повече”, насочен към младите хора

СПОДЕЛИ

Сдружение за развитие на малки европейски селища „Идея“, село Бъта, кандидатства с проект „Вече знам и мога повече” за финансово подпомагане на проекти за младежки дейности от страна на Община Панагюрище, съобщиха пред  Радио „Фокус” – Пазарджик от организацията.

Сдружението е създадено преди няколко години в панагюрското село, като в него са обединени хора, които искат да работят за развитие на местната общност.

„Идеята е да се генерират събития, които да обединяват усилията на хората и да създават по-добри условия за живот в населеното място. В селото освен възрастни хора, има и немалка група младежи, ученици  и деца, които могат да бъдат обединени около една идея за развитие на селото. Едната от дейностите, предвидени в проекта „Вече знам и мога повече”, с който кандидатства сдружението по общинската програма за младежки дейности е насочена точно натам”, коментираха от неправителствената организация. Предвижда се изграждането на четири клуба, в който всеки ще участва на доброволен принцип. Един от клубовете е насочен към проучването на особеностите на местния фолклор, идиоматични изрази, специфични фрази. Освен това ще бъдат обучени как се прави родословно дърво, как се проучва историята на даден род. Впоследствие създадените по линия на този арт клуб материали, заедно с тези на останалите три клуба, ще бъдат събрани и издадени в книжка. На финала на проекта ще бъде подредена и специална изложба”, уточниха също от сдружението.