Начало Избори 2014 Бюлетините за изборите на 5 октомври пристигнаха в Пазарджик

Бюлетините за изборите на 5 октомври пристигнаха в Пазарджик

СПОДЕЛИ

DSC03112 1В присъствието на областния управител Иван Йорданов, палетите с бюлетините за провеждане на парламентарните избори на 5 октомври, бяха доставени в областна администрация Пазарджик. Със специален превоз и под строга полицейска охрана, бюлетините и изборните книжа за област Пазарджик, бяха предоставени днес на упълномощените представители на областна администрация и на РИК Пазарджик, които взеха доставката от печатницата на БНБ в гр. София. До предаването им на общините, бюлетините ще бъдат съхранявани в специално помещение в областна администрация и с 24 часова полицейска охрана.

Общият брой на изборните бюлетини за област Пазарджик е 278000, броят на имащите право на глас за областта е 252 194, секционните избирателни комисии са 3579 Отпечатването на бюлетините за гласуване е централизирано в печатницата на БНБ. В четвъртък бюлетините ще бъдат раздадени на общините по предварително изработен график.

В изпълнение на ангажиментите си по организационно-техническата подготовка на изборите, Областна администрация предостави на 11-те общини. методически указания за СИК,. чували за съхранение на изборните материали,  кутии за отрязъците от бюлетините, протоколи и приложения.