Начало Избори 2016 Бюлетините за президентските избори и националния референдум 2016 пристигнаха в Пазарджик

Бюлетините за президентските избори и националния референдум 2016 пристигнаха в Пазарджик

СПОДЕЛИ

buletini-2-2016При строги мерки за сигурност, бюлетините за президентските избори и национален референдум 2016 бяха доставени в Пазарджик. 273 700 са бюлетини за президентските избори и 262 000 за националния референдум в област Пазарджик.

Упълномощени  представители на  Районната избирателна комисия и представители на Областна администрация Пазарджик  получиха  бюлетините за президентските избори от печатницата на БНБ София. Бюлетините за националния референдум са изработени  в печатница в Плевен, от където бяха доставени директно до Пазарджик. До предоставянето им на общините изборните книжа и материали ще бъдат съхранявани в Областна администрация Пазарджик под контрола на РИК и охрана на МВР. 367 са секционните избирателни комисии в областта, две от тях са подвижни в общините Пазарджик и Велинград, в  15 секции ще се проведе машинно гласуване  в общините Пазарджик, Велинград и Ракитово.

Областна администрация Пазарджик разпределя и предава на общинските администрации всички книжа и материали необходими за провеждането на президентските избори и националния референдум – протоколи, удостоверения, чували за съхранение на изборните книжа и материали, печати и пликове за печати на СИК,  кутии за отрязъците с номерата на бюлетините и др.