Начало Култура „Да вдигнем завесата“ с представлението „Мъжемразка“ на театралните ни самодейци

„Да вдигнем завесата“ с представлението „Мъжемразка“ на театралните ни самодейци

СПОДЕЛИ

“Лайънс клуб”-Панагюрище, съвместно с Народно читалище “Виделина-1865”, Панагюрище, организира мероприятие, което има за цел набиране на средства за закупуване на завеса за сцената на читалището

На 21 юни (сряда) и на 23 юни (петък), от 19:00 часа, в театралния салон на Читалището самодейният ни състав ще представи постановката “Мъжемразка” по Ст.Л.Костов.

Културното събитие е съвместна инициатива на “Лайънс клуб”-Панагюрище и НЧ “Виделина-1865”,Панагюрище, като първото представление (21 юни) има за цел набиране на средства за закупуване на завеса за сцената на читалището. Билетите струват 10 лева.

Комедията е в четири действия, като това е първата пиеса на известния български драматург Ст. Л.Костов. За първи път тя се появява пред столична публика през далечната 1914 г. Днес тя е особено актуална в епохата на унисекса, защото дава възможност да погледнем по нов начин на феминисткото движение, на вечната борба за надмощие между мъжете и жените, успява дълбоко и тънко да проникне в народопсихологията на народа и да съвмести смешното и тъжното в характера на българина. 

Поставяйки днес тази позабравена пиеса, желанието на режисьорката и актьорите от трупата е да създадат една жизнена, весела комедия, която да кара хората да се усмихват, да се смеят или надсмиват, намирайки в героите по нещо от себе си.

Участват: Стефан Рапонджиев, Мирослав Цветков, Милен Мулешков, Иван Кузманов, Стоян Цацов, Магдалена Джолова, Юлия Богоева, Нина Истревска, Донна Елшишка, Нина Кехайова и Гергана Томова.

Сценична версия и постановка: Дочка Кацарева.

Музика: Марин Карамаринов, Юлия Богоева

Декори: Ирина Пелтекова.