Начало Спорт Децата на „Оборище“ в спор за Купата на АБФ

Децата на „Оборище“ в спор за Купата на АБФ

СПОДЕЛИ

oborishte

На 20 и 21 април (четвъртък и петък), Пазарджик ще бъде домакин на традиционния турнир за деца до 12 години за Купата на Асоциацията на българските футболисти (АБФ).

Надпреварата е част от Националната програма „Децата и футболът“ и се организира от АБФ, Българския футболен съюз (БФС), Министерството на младежта и спорта (ММС) и Община Пазарджик.

Турнирът по традиция се провежда под патронажа на кмета на Пазарджик Тодор Попов, който е поканен да награди лично победителите в състезанието.

За първото място ще спорят 8 детски отбора от Пазарджишка област:

1. ФК „Оборище“ (Панагюрище)
2. ФК „Чепинец“ (Велинград)
3. ФК „Свобода-2011“ (Пещера)
4. ФК „Марица“ (Белово)
5. ФК „Брацигово“ (Брацигово)
6. ФК „Батак“
7. ДФК „Орлета“ (Пазарджик)
8. ФК „Левски“ (Паталеница)

Срещите започват от 9.00 часа на 20 април и ще се играят на стадион „Георги Бенковски“. Финалът за първото място е на 21 април от 11.30 часа. Всички участници ще получат пълна футболна екипировка и топки, осигурени от организаторите на турнира.

Ще бъдат раздадени и индивидуални награди за: – най-добър вратар; – най-добър защитник; – най-добър полузащитник; – най-добър нападател; – голмайстор на турнира; – най-техничен състезател; – най-полезен състезател; – най-добър състезател на турнира; – най-добър треньор;

На индивидуалните призьори ще бъдат връчени специални предметни награди, осигурени от генералния спонсор на Националната програма „Децата и футболът“ – „Кока-Кола“.

1 КОМЕНТАР

  1. Ето, за това става дума. Подобен турнир,се провеждаше в Панагюрище до 2007 г., в чест на АПРИЛ 1876. Призът бе – гърмящо топче и се връчваше от кмета на Панагюрище. Награда получаваха – най-добър вратар; защитник; халф и нападател. Обръщението ми към ръководството на ФК „Оборище“, бе – да се проведе футболен турнир с отбори от селищата участвали в Априлската епопея./Топчето бе изработено в Панагюрище – фирмата на Харитев и Бъркалов. Такова топче, от Панагюрище има във витрината на Лондонският Арсенал. Организатор на турнира бе ФК „Панагюрище“. Има снимков материал, който надявам се ще дойде време когато ще бъде изложен в експозиция на Градският Исторически Музей за бъдните поколения./




    0



    0