Начало Развлечение „Детска ваканционната седмица“ в с. Бъта

„Детска ваканционната седмица“ в с. Бъта

СПОДЕЛИ

Детска ваканционна седмица стартират Читалището и Кметството на село Бъта идната седмица.  Пет развлекателни, творчески и спортни събития в пет последователни дни вече привличат вниманието на малки и големи деца и ученици, както и на техните родители. Малчуганите вече се записват за участие в обявените прояви, като традиционно интересът е много висок към Парад на домашните любимци, който се провежда за четвърто поредно лято. Вече е ясно, че на 7 юли, петък, вечерта в центъра на селото строго и професионално жури ще трябва да класира и награди домашните любимци на над 15 деца. Обикновено преобладават кучета и котки от елитни породи, но през годините в конкурса са участвали и прасенца, гълъби, костенурки, патета и пъстри петлета и пр. В шоуто имат право да донесат своите любимци деца от цялата община, както обикновено се случва.

Впрочем, културните ваканционни дни в селото стартират с филм за „зрелите“ зрители. По линия на Програмата на БНТ „Пътуващо кино“ в понеделник, 3 юли, в центъра на Бъта екипът на телевизията гостува с прожекция на българския филм „Джулай“. Изборът на кмета Георги Александров, който покани организаторите, попадна върху тази лента, заради положителните отзиви за „Джулай“, но и защото в една от главните роли участва панагюрката Параскева Джукелова, а всички винаги много й се радват.

За най-малките също ще има кино. От Читалището са се организирали да прожектират анимационен филм в сряда, 5 юли, от 20.30 часа.

Във вторник, 4 юли, ще се проведат спортните състезания по футбол и народна топка. Най-голям интерес предизвиква състезанието по дърпане на въже момчета срещу момичета. Очакват се изненадващи резултати, за които ще ви осведомим.

Вероятно една от кулминациите на „Ваканционната седмица Бъта, 2017“ ще е Вечерта на детските таланти на 6 юли, четвъртък. Читалището в селото е известно с активната си културна самодейност, в която най-сериозен принос вече имат децата. В тази вечер на изнесена сцена децата ще могат да покажат своите таланти в областта на пеенето, танците, рецитирането.

Финалът на забавната седмица ще е в събота през деня, 8 юли, когато ще има състезание по „Спортен риболов“.

Кметството на село Бъта осигурява финансово Седмицата, а с организацията вече са се заели от Читалище „Н. Й. Вапцаров“. А подаръци и лакомства ще има в изобилие за всички деца.