Начало Общество Donna се включи в благотворителния концерт „Да помогнем на Бориса“

Donna се включи в благотворителния концерт „Да помогнем на Бориса“

65
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

donna

Талантливата панагюрска поп изпълнителка Донна Бангьозова, по известна в музикалните среди с псевдонима си Donna, се включи в благотворителния концерт „Да помогнем на Бориса“, който се проведе преди няколко дена в столичния HIGHT CLUB.

Освен нея в благотворителния концерт в помощ на малкото момиченце взеха участие Spens,  Играта, DEEP ZONE Project, Вяра Атова и много други.

Сумата от  2170 лева, събрана от билетите за концерта и от кутията за дарения в клуба, ще бъдат предоставени за малката Бориса. Тя се е родила на 09.09 2014 със запушване в тънкото черво, след което е последвала спешна операция на коремчето и е изведена илеостома, където е вършела естествените си нужди в специални торбички. Диагнозата е Муковисцидоза – рядко генетично заболяване, което води до летален изход. След 5 операции последната в мбал Токуда, с помощта на оператора проф. Бранков и екипа от реанимация ръководен от Д-р Симеонов, успяха да спасят Бориса и да и дадат шанс за живот . Следва борба с муковисцидозата на този етап има разработени генни терапии, които се прилагат в САЩ, Англия и др. Подържането на добрия тонус на детето е свързано със скъпоструващи медикаменти и добавки. Сега е на 1 годинка и 4 месеца, а тежи 6700 г. В България тези добавки и скъпи инхалатори не се поемат от здравната каса. Нужно е детенцето да ходи на консулти в чужбина, където да назначат адекватно лечение. Ще бъде пуснати документи през фонд за лечение на деца еднократно , а Бориса се нуждае 2 пъти в годината да ходи на консулти или да имигрира със семейството си в страна, където ще се погрижат за нея. Още за състоянието на Бориса можете да научите на Фейсбук страницата „Шанс за живот на Бориса“.
борисаДСК БАНК: BG22STSA93000013918515 
BIC: STSABGSF
PAYPAL: mitkova88@gmail.com 
титуляр: 
Румяна Валентинова Миткова