Начало Общество Eксперти от EVN се срещнаха с жители на село Бъта

Eксперти от EVN се срещнаха с жители на село Бъта

СПОДЕЛИ

220px-Culture-club-in-BataПиарът на EVN Крум Косев и двама ръководители в системата на EVN – Петър Янков и Александър Боев, участваха в среща с жители на с. Бъта, организирана от кметството. Диалогът бе с цел разясняване на проблеми, предоставяне на допълнителна информация, както и изграждане на система на диалог с хората, за да получат информация от първа ръка. В дискусията бяха засегнати дори теми, които са все още предстоящи за клиентите на електроразпределителните дружества, като либерализацията на пазара на електроенергия и нейните практически особености.

Жителите, участващи в срещата, зададоха въпроси, свързани с проверките на изправността на електромерите, изнасянето им на границата на имотите, отправиха някои конкретни несъгласия и забележки.

Представителите на EVN разясниха и някои подробности от начина на формиране на цената на еленергията, включително и ролята на „зелената енергия“ в общия микс. Споделиха, че в рамките на една година от село Бъта са били отправени три жалби, като и трите са разгледани и хората са получили отговир или съответната реакция.

Крум Косев акцентира на вниманието на хората за възможността да се заяви желание за получаване на SMS напомняне за неплатена сметка. Това става чрез писмена заявка в офис на EVN и е напълно безплатно.

В срещата участва и кметът на село Бъта Георги Александров, който посочи, че комуникацията със служители на EVN тече ритмично и няма оплаквания от дружеството при възникване на аварийни ситуации.