Начало Общество Името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков ще бъде вписано в Мемориалната стена...

Името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков ще бъде вписано в Мемориалната стена на община Панагюрище в Градски исторически музей

СПОДЕЛИ

Mr.L.Tsotsorkov

По време на днешното редовно заседание на Общински съвет – Панагюрище, бе взето решение името на проф. д-р Лъчезар Димитров Цоцорков да бъде вписано в Мемориалната стена на община Панагюрище в Градски исторически музей.

Предложението беше направено от кмета на община Панагюрище Никола Белишки и влезе в дневния ред като допълнителна точка.

„Като най-висша форма на обществена почит и признателност към личността на проф. д-р Лъчезар Димитров Цоцорков – човек, който бе далновиден лидер, доказал се като достоен българин, родолюбив панагюрец, личност, имаща изключителни заслуги за социално-икономическото и културното развитие на община Панагюрище и региона, с изключителен и непреходен национален и световен принос за издигане авторитета на родния край“, аргументира предложението си кметът Белишки.

ALIM0620__2 copy

Мемориалната стена е открита през 2006 година във връзка с тържествата, посветени на Априлското въстание. Там са имената на десетки личности, които са дали много за просперитета на родното Панагюрище, а и не само на него, но и на България. Там са поставени и ликовете на тези личности, от епохата на Възраждането до нашето съвремие. Когато посетителят влезе в музейния комплекс, първите, които го посрещат са личностите, поставени на тази Стена на славата.