Начало Общество Иван Евстатиев няма да присъства на утрешното съдебното заседание на Районния съд...

Иван Евстатиев няма да присъства на утрешното съдебното заседание на Районния съд в Пловдив

25
0
СПОДЕЛИ

evstatiev

По време на съдебното заседание в понеделник на Районния съд в Пловдив Иван Евстатиев не може да участва. Това каза за Радио „Фокус” адвокат Ташкена Колчева. Тя уточни, че според нея той не може да бъде разпитан или поставен в условията на очна ставка.

„От последното отлагане на делото до сега нищо не се е променило. Няма нови експертизи. Готова съм за заседанието. След приключването на заседанията на първа инстанция ще направя искане за изменение на мярката за неотклонение. Според мен този човек трябва да се лекува и то сериозно”, коментира Колчева.

Бившият кмет на Стрелча е обвинен в сексуално насилие над 16-годишно момиче и привеждането му в безпомощно състояние, чрез употреба на алкохол. Той е в ареста от средата на месец януари.

Делото срещу Иван Евстатиев ще бъде гледано от Районния съд в Пловдив. Причината то да бъде пренасочено там бе, че в Районния съд в Панагюрище не бе сформиран състав, който да гледа делото, тъй като съдиите вече са се произнасяли по мярката за неотклонение на подсъдимия. С решение на ВКС делото бе разпределено на Районен съд – Пловдив.

Делото ще се гледа при закрити врати.