Начало Общество Кметът на Бъта пише до омбудсмана по повод „Теленор“

Кметът на Бъта пише до омбудсмана по повод „Теленор“

СПОДЕЛИ

Aleksandrov-Bata

Въпреки обещанията си, мобилният  оператор „Теленор“ не предприема действия по повод недоволството на жителите в селата Бъта и Баня, община Панагюрище. Припомняме, че над 150 човека общо от двете села се подписаха под декларация, заявяваща несъгласие мобилни клетки на дружеството да функционират в рамките на селищата.

След заявеното недоволство, кметът на село Бъта Георги Александров бе изпратил подписката до централата на „Теленор“, откъдето получи уверение, че клетките скоро ще бъдат спрени, а за запазване качеството на сигнала ще бъде изградена постоянна станция в землището между двете села, но извън тях.

Обещаха, но досега не са изпълнили обещанието си, – заявява Александров. – Изпратих подписката и до омбудсмана на републиката.“

Двете мобилни клетки работят, а опасенията на хората са от излъчванията от тях. Обещанието на мобилният оператор бе, че ще ги спре, но изграждането на постоянна клетка е възпрепятствано от лошите метеорологични условия. „В дълбоките снегове беше ясно, че не може да се работи и затова хората отложиха протеста си, но от почти месец времето не пречи за изпълнение на обещаното. „От „Теленор“ обаче си мълчат и не правят нищо. Не съм очаквал такава некоректност и искрено казано обмислям други законови действия. Още повече, че хората не спират да питат.“, коментира още Георги Александров.