Начало Местна власт Кметът на Стрелча Иван Евстатиев направи отчет в селата от общината

Кметът на Стрелча Иван Евстатиев направи отчет в селата от общината

СПОДЕЛИ
Заедно с отчета на общинското ръководство, жителите на 4- те села от община Стрелча /с. Дюлево, с. Смилец, с. Свобода и с. Блатница/ имаха възможност да поставят въпросите и проблемите си пред кмета на общината Иван Евстатиев.
„През изминалата година бе ремонтиран покрива на читалището от БКС- Стрелча, след направените ремонти от общината Помпената станция вече работи нормално.
260215.jpgПреди празника на селото, който тази година ще бъде на 3-ти май, ще поставим дървени кашпи и беседка в парка”, каза в началото на срещата кметският наместник на Дюлево Стефка Бончева.
Заместник- кметът на община Стрелча Кирил Биров подчерта, че дерето в Дюлево е почистено и не бива да се превръща отново в сметище.
„В Дюлево Помпената станция се управлява от диспечерска програма, така се осигурява постоянно водозахранване и се намаляват разходите.”, обясни на присъстващите управителят на ВиК – Стрелча Филип Фингаров.
Кметът Иван Евстатиев подчерта, че по проект са възстановени парковите пространства и градинки в с. Смилец, с. Дюлево, с. Свобода и с. Блатница.
Този проект е финансиран по  Програмата за развитие на селските райони и е на стойност  39 159 лева.
„Със средства на общината е ремонтиран лекарския кабинет и са обособени тоалетни. Предстои да изградим видеонаблюдение в четирите села и в града. Това ще намали значително кражбите в населените места. Правим го за по- голяма сигурност на хората. В самия център на Дюлево имаше необитаема къща, която бе до такава степен срутена, че застрашаваше живота и здравето на минаващите хора. Собствениците, които не живеят в селото, не взеха никави мерки. Затова бутането й бе за сметка на общината. Сега ще търсим по съдебен път вложените средства.”, каза още кметът Иван Евстатиев. По време на срещата бе предложено общината да изготви проект за създаването на екопътека, която да представи забележителностите в околностите на Дюлево.
„Общински съвет- Стрелча прие критерии, според които ще бъдат давани дърва на крайно нуждаещи се жители на общината. Това стана възможно след 3- годишни усилия от страна на общинското ръководство. Бяха възстановени 9 хиляди и 500 дка общински гори.”, каза пред жителите на село Смилец Секретарят на община Стрелча Надя Клисурска. Кметът Иван Евстатиев подчерта, че ще направи всичко възможно да бъде продължен ремонта на пътя Блатница- Стрелча, тъй като е изключителнo важeн за хората в населените места. В Смилец предстои да бъде реомнтиран основно покрива на кметството, както и да бъде обособен лекарски кабинет на първия етаж в сградата на кметството.
Кметът Иван Евстатиев подчерта, че от началото на неговия мандат в община Стрелча местните данъци и такси не са увеличавани, за да не се натоварва бюджета на жителите.
В село Блатница през 2014-та година бе водоснабден гробищния парк. Предстои Великденско почистване на канавките до улиците. Жителите поставиха проблема с неудобното разписание на автобусите. Кметът Иван Евстатиев обясни, че се изготвя схема от общината, която да удовлетвори исканията им.
В село Свобода вече започна реализацията на проект  „Реконструкция и подмяна на външен довеждащ водопровод и реконструкция и доизграждане на Помпена станция за водоснабдяване и Реконструкция и подмяна на вътрешна водопроводна мрежа на стойност 2 675 956 млн.лв. „Това е голям проект, който ще подобри живота на хората в селото.”, каза кметът на община Стрелча Иван Евстатиев.