Начало Спорт Любен Каменов стартира с победа в първия кръг от Държавния шампионат по...

Любен Каменов стартира с победа в първия кръг от Държавния шампионат по планинско изкачване

СПОДЕЛИ
kamenov1
Снимка: LAP.bg

Любен Каменов спечели планинско“Валерий Великов“ в Шумен, което е и първи кръг от Държавния шампионат. Панагюрецът остави след себе си на 04.83 миналогодишния носител на международната купа по планинско Николай Златков. В първия манш Каменов записа време 01:46.43, срещу 01:52.74 за Златков. Във втория манш времената бяха 01:46.96 за Каменов ,срещу 01:46.92 на конкурента му. В трерия манш  01:47.33 за Каменов и 01:45.89 за Златков. Така панагюрецът излезе начело с общо време 05:20.72 срещу 05:25.55 за Златков.

Трети в общото класиране, но първи в класа си RC2 финишира Пламен Стайков с Мицубиши Лансър /АСК Евроком рали”/. Той бе на 13.46 секунди от победителя.

4-и бе Христо Манолов на 26,57.  Пети стана Георги Василев (Дианел рейсинг) с Мицубиши Лансер Ево 9, следван от дебютанта Петко Манолов (Проспийд) със Субару Импреза WRX.

Седми в генералното класиране и първи в Н3 бе Ивелин Чапанов (Плевен рейсинг) с Рено Клио, следван от Тодор Славов (Мегапорт), също с Рено Клио, който спечели в клас RC3. Стефан Стоев (АРА Моторспорт) с Хонда Сивик стана 9-и, а Стефан Георгиев (ЕФКС рейсинг) с Форд Ескорт спечели победата в НС2 и бе 10-и в генералното.

6 КОМЕНТАРА

  1. Колата на Каменов е видимо по-слаба и направена с по-малко финанси спрямо тази на Златков,но въпреки това правят еднакви времена.А относно спуканата гума това е грешка на Златков.Каменов кара без да прави грешка и затова е първи.Златков не кара целия шампионат,а си избра това трасе.Хайде Свежене със здраве.




    0



    0
    • Съгласен съм с вас че автомобилът на Каменов е по слаб с около 100 тина конски сили но на мен мисълта ми беше друга, журналистите се опитват да изкарат че Каменов е спечелил безапелационна победа. А това не е така ! Надявам се вие коментаторите да сте присъствали на състезанието и да сте наясно с това което говорите ! Нямам нищо против Каменов или който и да било от Българските пилоти но е факт че Каменов спечели благодарение на грешката на Ники ! А относно пилците те са преброени ми се струва !!




      0



      0
  2. А,ЗАЩО СПУКА ГУМА ? СЪСТЕЗАТЕЛНИТЕ МАНШОВЕ СА ТРИ И СЕ СБОРУВАТ . РАЗЛИКАТА Е НАД 4 СЕКУНДИ НА ТОВА КЪСО ТРАСЕ ИЗБРАНО ОТ ЗЛАТКОВ И СЪГЛАСУВАНО СЪС ОРГАНИЗАТОРА . ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ НА ЕСЕН . ЧАО СВЕЖЕНЕ .




    0



    0
  3. Господа журналисти искам да обърнете внимание на това че Любен спечели само един от общо 6 те манша. Спечели само 1 вия манш на самото състезание поради това че Златков спука гума ! Ще ви замоля да не изкарвате победата на Любен толкова безапелационна.




    0



    0