Начало СТАНИ АВТОР Малки предприемачи от Панагюрище привлякоха вниманието на медии и гости с бизнес...

Малки предприемачи от Панагюрище привлякоха вниманието на медии и гости с бизнес идея

СПОДЕЛИ

„Бъдещето на една нация се измерва с това какво правят младите хора в една страна – какво правят, какво са научили, но и дали искат да опитват"…

 С тези думи Президентът Росен Плевнелиев откри младежки бизнес форум „Изгряващи звезди” в Интер Експо Център София на 5 юни.  По време на откриващата церемония Президентът  приветства участниците за предприемаческия им дух и насърчи участниците да не се страхуват да грешат, защото в тези опитности човек израства.

По време на събитието, организирано от Джуниър Ачийвмънт България, над 500 ученици и студенти представиха компаниите си пред топ мениджъри и представители на държавните институции. Специални журита определиха кои участници получават престижните призове за „Най-добра учебна компания на България за 2013-та” и „Най-добра студентска компания на България за 2013-та”. Участниците имаха възможността да представят своите бизнес идеи, както и резултатите от работата на учебната компания през годината пред широка публика. 

Най-малките и определено най-атрактивните  участници във форума бяха екип Усмивчици – представителна група от 2в клас от СОУ „Нешо Бончев”. Независимо, че бяха със статут на гости – награда за победителя в иновативното онлайн състезание „Идеите на малките в действие”, малките предприемачи от Панагюрище привлякоха вниманието на медии и гости с оригиналното представяне на своята бизнес идея. Облечени в народна носия сред пъстротата на грънците те демонстрираха самочувствие и увереност.Направиха първите си стъпки в представяне и предлагане на продукти, търговска дейност и умение да комуникират с медии, жури и потенциални клиенти.  Не пропуснаха да разгледат щандовете на по-големите ученици, да получат рекламни материали  и истински да се  забавляват.

Една незабравимо преживяване, доказващо, че големите промени тръгват от малките стъпки и от единичните идеи.

Пепа Кръстева