Начало Здраве МБАЛ Уни Хоспитал предоставя услугата “второ мнение” на онко пациенти

МБАЛ Уни Хоспитал предоставя услугата “второ мнение” на онко пациенти

СПОДЕЛИ

От откриването си през 2016 г., отделението по Медицинска онкология в МБАЛ Уни Хоспитал в Панагюрище предлага не само модерна и комплексна диагностика и терапия на онкологични заболявания, пише Дарик. Ръководено от д-р Росица Кръстева, отделението разработи и услугата за предоставяне на второ мнение на онкологични пациенти, в която редовно участва проф. Кристиян Манеголд от университета в Хайделберг.

Второто мнение при онкологичните заболявания е общоприета практика и съществена част от лечението на рака по отношение на диагностиката и терапията. Получаването на второ мнение е особено важно днес, тъй като молекулярната биология в сферата на раковите заболявания се развива много бързо и броят на специфичните терапевтични възможности постоянно се увеличава, което позволява все по-прецизно индивидуализиране на терапията.

Предоставянето на второ мнение спомага за разпространяването на нова информация сред обществеността и гарантира, че пациентите ще получат оптимална терапия в съответствие с най-новите научни постижения в областта на лечението на рака.

Проф. Манеголд е главен съветник към интердисциплинарния онкологичен център в Хайделбергския университет, член на Германската и Американската онкологична асоциация, член на борда на директорите на Международната асоциация за изследване на рака на белия дроб.

Желаещите за консултации е необходимо да изпратят копия на медицинската си документация (епикризи, хистология, разчитане на образни изследвания) на мейл: info_mo@unihospitalbg.com  или по куриер на адреса на болницата: МБАЛ-УНИ ХОСПИТАЛ ООД, отделение Медицинска онкология, ул. „Георги Бенковски“ 100, град Панагюрище 4500.