Начало Общество На официална церемония бе открито третото издание на Asarel Bulgaria Open 2017...

На официална церемония бе открито третото издание на Asarel Bulgaria Open 2017 (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Вчера, в зала „Арена Асарел“, се състоя официалното откриване на Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Церемонята започна с химна на Република България. С минута мълчание беше почетена и паметта на проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

На откриването присъстваха Виолета Малева, главен експерт административни области Пловдив, Пазарджик и Смолян към Министерство на младежта и спорта от името на министър Красен Кралев; кметът на Панагюрище, г-н Никола Белишки; областният управител на област Пазарджик, Стефан Мирев; председателят на Общинския съвет на Панагюрище, Христо Калоянов; Галина Матанова, заместник-кмет на Панагюрище; Иван Александров, председател на Сдружение „Асарел България Оупън“; Стефан Китов, председател на Българската федерация по тенис на маса; Иван Нетов – председател на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище; Вики Елефтериаде – мениджър на турнира; Цветозар Христов, директор на турнира; Мария Ципу – главен съдия на турнира и ръководител на 36-членната съдийска колегия; Делчо Николов, изпълнителен директор на „Асарел Медет“.

Своите приветствия към участниците отправиха градоначалникът на Панагюрище Никола Белишки, председателят на Сдружение „Асарел България Оупън“ Иван Александров и изпълнителният директор на „Асарел“ Делчо Николов:

Традиционно турнирът беше открит със символично първо разиграване на централната маса, в което тази година участваха Стефан Китов, председател на Българската федерация по тенис на маса, и младата надежда Илия Воденичаров от клуб „Асарел Медет Панагюрище“.

Допълнителна информация:

За първенството

Откритото първенство на България е едно от дванадесетте събития, в което състезателите ще се борят, освен за титла и дял от наградния фонд, и за квалификация за място на Гранд финалите на ITTF World Tour. Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open се играе на 12 маси марка Double Fish Rollaway, а топките са DHS 40+, които са едни от основните спонсори. В края на турнира ще бъдат връчени общо 6 титли: мъже и жени сингъл, за двойки мъже и жени и сингли за младежи и девойки до 21 години. Мачовете ще се играят до 3 от 5 успешни гейма при състезателите до 21 години и при двойките, и 4 от 7 при мъжете и жените. Главен съдия на турнира отново е Мария Ципу, а управител на турнира – Вики Елефтериаде. Точките, които състезателите ще получат за световната ранглиста, са по 250 за победител и 125 при мъже и жени сингъл, и по 200 за победител и 100 за финалист при мъже и жени двойки.

За спонсорите

Генерален спонсор на откритото първенство на България – Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open е „Асарел-Медет” АД, най-значимото и структуроопределящо предприятие за региона на Панагюрище. Тази година освен патрон на спортното събитие, Министерството на младежта и спорта подкрепя турнира и финансово с 30 000 лв. целеви средства. Спонсори и тази година са и немската фирма „Liebherr”, българската пенсионноосигурителна компания „Съгласие”, китайската транспортна компания „Seamaster”  и много други наши и чужди дружества. Организатор на турнира е Сдружение „Асарел България Оупън“ с председател Иван Александров.

За ITTF

Международната федерация по тенис на маса обединява общо 226 национални асоциации и е официалната световна организация на този спорт. Тенисът на маса е олимпийски спорт, въведен през 1988 г. на игрите в Сеул, както и параолимпийски спорт.

За ITTF World Tour

Световният шампионат за 2017 г. се състои от 12 турнира, които осигуряват на победителите точки за класиране в световната ранглиста, както и квалификация за участие на Световните Гранд финали през декември 2017 г.

Генерален спонсор на ITTF World Tour

СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО