Начало Бизнес Над 500 души посетиха щанда на „Асарел-Медет” АД в Дните на кариерата

Над 500 души посетиха щанда на „Асарел-Медет” АД в Дните на кариерата

СПОДЕЛИ

17352389_10210227488181572_5210012980992912443_n

Над 500 души посетиха щанда на „Асарел-Медет” АД в Националния дворец на културата на 14 и 15 март. Поводът бе 16 –ото издание на форума „Национални дни на кариерата”, чиято цел е да даде възможност на бизнеса да се срещне с хора, които търсят възможност за летен стаж или професионална раелизация. Панагюрското дружество участва със специален щанд, на който представи стажантската си програма за тази година, както и шансовете за професионално и кариерно развитие, които дава „Асарел-Медет”. Информация и конкретни съвети на посетителите даваха специалистът в отдел „Персонал” Десислава Кирчева и психологът Боян Пиперков, като консултираните получиха и рекламни материали, отпечатани специално за форума.

„Търсеха ни хора от различни възрасти – от ученици до пенсионери. Интересът беше насочен основен към стажантската ни програма, но много често ни задаваха въпроси и за свободни позиции в дружеството, възможността да кандидатстват за работа при нас, за най-търсените специалности, обученията и курсовете, които провеждаме”, съобщиха след форума Кирчева и Пиперков.

Дните на кариерата освен в столицата се провеждат и в още шест български града, а впечатленията на организаторите от тазгодишното издание е, че бизнесът проявява най-сериозен интерес към IT- специалистите и инженерните кадри.