Начало Култура Наградиха „Звезден клас 2014“ от 256 талантливи панагюрски деца

Наградиха „Звезден клас 2014“ от 256 талантливи панагюрски деца

93
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

Тази вечер, за трета поредна година, се проведе официална церемония по награждаване на деца и младежи с изявени дарби от община Панагюрище “Звезден клас 2014”. Събитието се състоя в голямата зала на Театър Дом-паметник, която се оказа тясна да побере всички присъстващи. Инициативата се организира от Община Панагюрище, с финансовата подкрепа на „Асарел-Медет“АД и „Оптикс“ АД.
Талантът и духът на 256 панагюрчета беше оценен тази вечер. Признание получиха спортисти, мажоретки, певци и музиканти, деца, печелили отличия от международни и национални състезания и олимпиади, както и техните ръководители и треньори.
Водещ на церемонията бе телевизионният водещ и певец Драгомир Драганов. Специални гости бяха кметът на Община Панагюрище Никола Белишки, председателят на Общинския съвет Станимир Велчев, заместник-областният управител Стефан Мирев, общински съветници и ръководители на фирми и и институции в община Панагюрище.
За постиженията си всяко дете беше удостоено с медал, а ръководителите на даровитите младежи получиха специални плакети. Децата от всяка от областите: образование, наука, култура, изкуство и спорт, имаха свой кръстник.
Петър Чолаков, директор мениджмънт и продажби на фирма „Оптикс“ АД връчи медалите в първата категория „Наука“.
В категория „Изкуство“ талантливите панагюрчета бяха поздравени и наградени от Александър Чобанов, директор „Човешки ресурси“ в „Асарел Медет“ АД.
Най-добре изявилите се млади танцьори на Община Панагюрище бяха орисани от Марин Филин, изпълнителен директор на „Микро Вю Ендоскопи Оптик“ АД.
Кръстник на спортистите на Панагюрище бе изпълнителният директор на „Бунай” АД Стоян Мачеев.
Проектът “Звезден клас” стартира през 2013 година, когато за първи път бяха отличени 158 талантливи деца и младежи на община Панагюрище. На миналогодишното награждаване 170 таланти от общината бяха удостоени за постижения си.
Церемонията на която бяха отличени младите звезди на Панагюрище завърши с музикално изпълнение на водещия на церемонията Драгомир Драганов.