Начало Общество Пъков нае топ адвокат, остава в ареста

Пъков нае топ адвокат, остава в ареста

СПОДЕЛИ
pykov
Снимка: PZdnes

pykov2Убилият при катастрофа шестгодишното дете Петьо Гевечанов Цветан Пъков да остане в ареста. Това определи тази вечер съдия Ирина Джунева на заседание по повод мярката за неотклонение на 44-годишният бизнесмен. На делото стана ясно, че той е наел един от топ адвокатите в страната ни – Константин Симеонов. Това е защитникът на банкера Цветан Василев и се слави не само с юридическа класа, но и с едни от най-високите хонорари. Защитата поиска мярка „парична гаранция“, но съдия Джунева не уважи искането .

Решението за „задържането под стража“ влиза в сила незабавно, но то може да бъде обжалвано. Колеги журналисти споделиха пред ПИА, че Пъков е отказал да говори с тях, като по време на заседанието не е изразил съжалението си за зверската катастрофа.

Пъков е обвинен по чл. 343 ал. 1 б „в“ във вр. с чл. 342 ал. 1 от НК, който предвижда лишаване от свобода от 2 до 6 години и лишаване от права за управление на МПС.

pykov1
Снимка: PZd

7 КОМЕНТАРА

  1. Този простак мозък има ли . не мисли ли че ако излезе под гаранция ще бъде ликвидиран . гевечаните да сериознимомчета и ако на момента не го сториха то е било че.са още трапни , а сега вече едвали ще го изтърват .




    0



    0