Начало Култура Панагюрище отбеляза 24 май с внушително шествие

Панагюрище отбеляза 24 май с внушително шествие

СПОДЕЛИ

„Напред! Народността не пада

 там, гдето знаньето живей!”

IMG_1610

В деня на Българската просвета и славянската писменост – 24 май, цяло Панагюрище се беше събрало на централния площад, за да отдаде почит на делото на светите братя Кирил и Методий и с умиление да погледа традиционното ществие от десетки учители и ученици от градските школа.

По традиция, празничното шествие в Панагюрище бе водено от Духов оркестър „Делчо Радивчев” при Народно читалище „Виделина-1865“.

IMG_1498

През централния площад „20-ти април“ преминаха блоковете на официалните лица – кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместник-кметовете Галина Матанова и Георги Павлов, областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев, Архиерейският наместник свещеноиконом Атанас Манолов и свещеници от Панагюрска духовна околия, председателят на Общински съвет- Панагюрище Христо Калоянов и общински съветници, културни дейци от Общинска библиотека „Стоян Дринов“, Исторически музей, ветерани учители и културни дейци.

IMG_1725

Учители от всяко училище, детска градини и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище представиха постиженията през учебната година.

IMG_1523 IMG_1736

Празничното шествие ще завърши с концертна програма на Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик“, а на площада се изви най-дългото Панагюрско хоро.

IMG_1752 IMG_1790

СНИМКИ ОТ ШЕСТВИЕТО ТУК