Начало Бизнес Панагюрка е част от ПР агенция, спечелила международна зелена награда за ...

Панагюрка е част от ПР агенция, спечелила международна зелена награда за „Най-добри екологични практики“

СПОДЕЛИ

10628587_10152730457571929_8990766458999533652_n

Панагюрката Елица Винярчек е едно от основните лица в българската комуникационна агенция ARUNA PR Advisory, която беше отличена със сребро в категорията „Най-добри екологични практики“ на тазгодишното издание на международните награди Green Apple Awards.

Зелените награди се присъждат от The Green Organisation – независима, неполитическа и неактивистка международна организация с нестопанска цел, създадена през 1994 г. във Великобритания, и имат за цел да популяризират най-добрите зелени практики по света. Агенцията се състезава с над 500 номинирани кoмпании в категорията, а победителите бяха официално обявени на 11 ноември 2016 г. в Уестминстърския дворец в Лондон.

Полученото признание е резултат от безвъзмездната подкрепа, която ARUNA PR Advisory осигури на националното турне Animalia по време на гостуването му в осем града в страната през 2015 г. Изцяло самофинансираното турне на Милена Радева и Илия Бояров представи 3D енциклопения от 47 научни илюстрации и малки пластики на животни.

Синтезът между природа и култура е възможно най-динамичната и богата платформа за изграждане на връзки. В същото време провокира нетрадиционни начини на представяне на теми, които често остават някак заглушени в общественото пространство. Концепцията на Animalia беше именно такава – да фокусира върху детайли от природата, които ни убягват в ежедневието, и да ни накара да бъдем по-щадящи към нея. Ще продължим да подкрепяме развитието на проекта и в бъдеще, защото всяка една инвестиция, направена в културното ни израстване, има огромна възвращаемост за всички страни“, коментира Елица Винярчек от ARUNA PR Advisory.

Авторите вече работят върху следващия си мащабен проект за 2017 г. – Animalia Aves, който фокусира върху изчезналите и застрашени птици в България.