Начало Общество Панагюрска следа в панамските документи

Панагюрска следа в панамските документи

45
6
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

panama-paper

Поне 50 компании, 6 фирми посредници, 16 собственици и 78-ма акционери от България са свързани с офшорни регистрации на Бахамите, Сейшелите, Антила, Панама, Ниуе и Британските вирджински острови, сред тях има и панагюрска следа.

Все още не са оповестени публично имената на компаниите и лицата, част от финансовите машинации, но от разследващата организация, заявиха че те ще станат ясни идния месец.

Междувременно НАП официално поиска от българския партньор на международния Консорциум на разследващите журналисти информация за фирмите, укриващи данъци в офшорни компании

6 КОМЕНТАРА

  1. Ще си позволя поредна забележка към PIA – news. За пореден път пренасяте информация без да се основавате на аргументи, или да предизвикате дискусия с Ваше аргументирано журналистическо основателно участие.
    В конкретният по темата случай. Съвсем нормално е, когато липсва реална икономика, когато на преден план стои главната цел – „докопване“ до пари, „усвоителите“ на парите да ги укриват в офшорните зони. В тези зони никой не се интересува от произхода на внесените в банките пари. В „прехода“ много ценности бяха „докопани“ (кредитни милионери, превъплатили се в „бизнесмени; подземните богатства оставени без контрол срещу необосновани методики за определяне на концесионните вноски; заграбени чрез РМД предприятия от мними „предприемачи“ и т.н.)без реален принос към икономиката на страната. Именно, тези олигарси са в основата на финансовите машинации. Има ли олигарси в Панагюрище? Ако не всички, то част най-малкото, някой от тях е Панагюрският „участник“.




    0



    0
    • Все още не са оповестени публично имената на компаниите и лицата, част от финансовите машинации, но от разследващата организация, заявиха че те ще станат ясни идния месец.




      0



      0
  2. Нещо не разбирам. В заглавието се твърди за панагюрска следа, а в текста нито дума – откъде има данни за тази следа, а само общи приказки. Понамирисва ми на изкуствено създаване на новини и вдигане на пушилка.




    0



    0
    • Единственият български журналист, който участва в голямото разследване на международния консорциум Алексения Димитрова оповести, че българските акционерите, свързани с офшорни регистрации, са от: София, Пловдив, Банско, Плевен, Стара Загора, Варна, Севлиево, Правец, Монтана, Созопол, ПАНАГЮРИЩЕ, Габрово, Русе




      0



      0