Начало Общество Панагюрци готвят подписка против избиването на бездомни кучета в града ни

Панагюрци готвят подписка против избиването на бездомни кучета в града ни

30
2
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА 

otroveno-kuche

Местни зоолюбители започнаха гражданска подписка срещу безмилостното избиване на бездомни кучета в града ни.  Петицията ще бъде изпратена до кмета наОбщината г-н Никола Белишки и до Общински съвет – Панагюрище.

„За пореден път ставаме свидетели на поголовното им отравяне, на агонизиращи по животни по улиците, дори пред детските градини

Напомняме, че деянието е инкриминирано със ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ. Освен нехуманното отношение, подобни акции излагат на опасност населението и най-вече децата. Насилието е последното нещо, на което те трябва да стават свидетели. Жестокостта към животните ще възпитава у децата ни безчувственост, неуважение и присмех към законите. Варварското отношение към бездомните животни е недопустимо в едно цивилизовано общество. Световната здравна организация отчита като неефективен и скъп методът изтребване за ограничаване на популацията. Никъде по света той не е дал резултат.

Настояваме да се прекрати подобен подход за решаване на проблема и се приложат съвременни и доказали ефективността си методи: кастриране, обезпаразитяване и създаване на приют.“ е записано в петицията.

Всеки, който желае да се включи в подписката може да го направи на ул. „Георги Бенковски“ №24 (в Office1Superstore).

Припомняме ви, че през октомври 2015 година наши читатели ни сигнализираха за намерени трупове на кучета в ж.к. “Оптикоелектрон”. Месец по-рано наша съгражданка алармира, че до контейнерите със смет в квартал Драгулин се оставя отрова , като очевидно целта е да бъдат ликвидирани уличните кучета.

Жертва на посегателствата често стават и домашно отглеждани четириноги.

2 КОМЕНТАРА