Начало Култура Пиесата „Не всеки крадец е мошеник” гостува днес в Панагюрище

Пиесата „Не всеки крадец е мошеник” гостува днес в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Театрално-музикалният център в Кърджали гостува в Пaнагюрище с пиесата „Не всеки крадец е мошеник” от Дарио Фо. Тя ще се играе на 14 декември от 19:00 часа в НЧ „Виделина-1865”.

ne_vseki_kradec_plakat_web

Режисьор на пиесата е Андрей Калудов, в нея участват актьорите Васил Драганов („Столичани в повече” и „Комиците”), Адриана Кънчева, Радослав Арнаудов, Елица Данаилова, Месуре Тахир, Валентин Кашъмов и Якуб Якуб.

Нощ, небето раздирано от светкавици, вали проливен дъжд. В богаташка къща се промъква Крадеца. И всичко щеше да завърши бързо и просто, ако в този момент собственикът на къщата не беше решил да изневери и да преживее среднощно приключение с красива и своенравна жена. Оттук нататък се завързва сложна и смешна история, в която изневерите се редуват, недоразуменията поставят героите в изумителни смешни ситуации. Лъжата, лицемерието, предадената съпружеска вярност се трупат едно след друго, за да завършат картината на едно общество, в което най-почтения човек се оказва професионалният крадец.

От пиесата блика хумор и ирония, изненадващи ситуации и мъдри прозрения. И това е така, защото автор е носителят на Нобелова премия, живият класик на световния театър Дарио Фо. Не случайно пиесата „Не всеки крадец е мошеник“ шества по световните сцени и стотиците постановки са доставили наслада на милиони зрители.