Начало Общество Представиха свършеното по проекта „Панагюрище – столица на свободата“

Представиха свършеното по проекта „Панагюрище – столица на свободата“

СПОДЕЛИ

Днес официално бе представен резултатът от почти финализирания проект „Панагюрище столица на свободата“. Припомняме, че договорът за изпълнението му бе подписан през ноември 2011 година, а официално проектът приключва на 13 август, тази година. Днес журналистите имаха възможността да разгледат отблизо направеното. Специално за столичните медии организаторите на мероприятието бяха осигурили автобус. Програмата включваше обиколка на всички обекти, ремонтирани със средствата по проекта, който е на обща стойност 4 838 195 лв.  Дейностите включваха реставрация и консервация на къщите-музеи – „Райна Княгиня4, „Дудекова къща“, „Лекова къща“, „Тутева къща“, както и реконструкция и цялостен ремонт на сградата на Градския исторически музей, реализиране на нов проект за музейна експозиция и обособяване на посетителски информационен център. Със средства по проекта бе извършен и ремонт на прилежащата към обектите градска инфраструктура – улична настилка, тротоари пр.

Лично ръководителят на проекта  Велко Сапунджиев и директорът на Градския исторически музей д-р Атанас Шопов днес влязоха в ролята на екскурзоводи за журналистите, като в рамките на около 2 часа ги разведоха по всички обекти. Всички присъстващи получиха луксозни албуми с фотографии, сувенир – знаме с надпис „Свобода или смърт“ и двуезични брошури, представящи всяка една от къщите – музеи.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Реших и аз да разгледам резултата от проект, но на път се съпнах в едни павета, паднах в една дупка и си счупих краката.

    От бърза помощ ми казаха, че не могат да пратят линейка, тъй като до мястото където съм се потрошил така безотговорно не може да се стигне без верижна машина, а те нямали.

    Та дадох 3 лева на едни служители на изпълнителя да ме прекарат с ръчна количка, а те даже да не се разкарвам направо ми обездвижиха краката с цимент. Без пари – от проекта.

    Та искам да благодаря на хората за добрата работа и да дам следното предложение:
    Следващият проект, по който общината кандидатсва да се казва „Панагюрище – столица на мизерията и хаоса“ Едва ли ще има някой, който да не се съгласи с това име, а и Брюксел ще го приветства и даже може да го направи приоритетен, като стикер за цялата ни оправия.




    0



    0