Начало Общество Проведе се учредителна сесия на новосформирания Общински младежки парламент

Проведе се учредителна сесия на новосформирания Общински младежки парламент

27
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

izbori-mladejki-parlament34

Днес в Сесийна зала на Общинска администрация се проведе учредителна сесия на новосформирания Общински младежки парламент – Панагюрище и заключителната сесия на досегашния ОМП.
„С вълнение и вяра в смисъла от диалога с всички жители на община Панагюрище, посрещам всички вас, скъпи млади хора, с добре дошли.“ С тези думи заместник-кметът на община Панагюрище г-жа Галина Матанова, започна сесията. Тя заяви, че сътрудничеството с младите хора е една от основните политики на общината и акцент за това сътрудничество е Общинският младежки парламент.
На заключителната сесия на първия общински младежки парламент – мандат 29 ноември 2012 – 28 ноември 2014, бе представен отчетът за дейността на парламента от председателя му Стелияна Пенева. За двугодишния период ОМП е организирал 76 работни срещи. Основните въпроси разглеждани от парламента са били свързани със значими младежки проблеми. Със съдействието на Общината ОМП са организирали редица мероприятия с които присъстващите в залата бяха подробно запознати – част от тях са коледна дискотека за деца в неравностойно положение, детски празник по повод Деня на детето, благотворителен концерт за лечение на Нели Петрова.
На учредяването на втория общински младежки парламент , г-жа Галина Матанова връчи на всички членове удостоверения за членство, след което бе положена клетва.
На сесията се проведоха изборите за председател на ОМП 2014/2016. Предложени бяха трима от членовете: Стилияна Пенева, Мария Иванова и Николай Велчев. Резултатът от изборите бе – от 25 подадени бюлетини 1 беше невалидна, 4 бяха за Николай Велчев, 5 за Мария Иванова и 14 за Стилияна Пенева. С тези резултати за втори пореден мандат председател на Общински младежки парламент е Стилияна Пенева.
Единственият представител на Общински съвет град Панагюрище, присъстващ на сесията , бе Томи Наплатанов. Той се обърна към всички членове на парламента с пожелание да бъдат много отговорни, но в същото време весели и щастливи и ги призова да останат в Панагюрище, защото градът има нужда от тях.