Начало Общество Районна прокуратура-Панагюрище извършва разследване по досъдебно производство за проявена жестокост към куче

Районна прокуратура-Панагюрище извършва разследване по досъдебно производство за проявена жестокост към куче

СПОДЕЛИ

 panagyurishte-sydРайонна прокуратура-Панагюрище извършва разследване по досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на неустановена дата в периода от 20 септември 2016 г. до 26 септември 2016 г. в с. Оборище, общ. Панагюрище, е проявил жестокост към гръбначно животно – куче с неустановена порода, собственост на 54-годишна жена от същото село, с което му е причинил противозаконно смърт – престъпление по чл. 325б ал. 1 от Наказателния кодекс.

Под ръководството на наблюдаващия прокурор в момента се извършват активни процесуално-следствени действия за откриване на извършителя на престъплението. При първоначален оглед на местопроизшествието са установени следи от удари по главата и тялото на животното с твърд предмет. Умъртвеното куче е предадено за аутопсия във ветеринарна клиника. Назначена е съдебно-ветеринарна експертиза за установяване на причините за смъртта на животното.

1 КОМЕНТАР