Начало Общество Районна прокуратура-Панагюрище наблюдава досъдебно производство спрямо двамата поибренци за кражба от храм

Районна прокуратура-Панагюрище наблюдава досъдебно производство спрямо двамата поибренци за кражба от храм

СПОДЕЛИ

sydqt32-godishen-myj-za-krajba-na-voda-133673

Районна прокуратура-Панагюрище наблюдава досъдебно производство спрямо Асен К., на 22 г., и Любчо А., на 19 г., за това, че в съучастие като съизвършители, чрез използване на техническо средство, са отнели чужди движими вещи, без съгласието на собственика, с намерението противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл.195 ал.1 т.4 във връзка с чл.194 ал. 1 във връзка с чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 5 март 2017 г. двамата обвиняеми влезли в храма „Св. Троица“ в с. Поибрене, общ. Панагюрище. Те разбили с тесла катинара на входната врата. От църквата отнели два броя бронзови свещници и един меден обреден купел от владението на църковното настоятелство на храма „Св. Троица“. Обвиняемият Асен К. и обвиняемият Любчо А. са били задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Те доброволно са предали отнетите вещи, както и теслата. По делото предстои да бъде назначена оценъчна експертиза, след което Асен К. и Любчо А. да бъдат привлечени в качеството на обвиняеми по чл. 195 ал.1 т.4 във връзка с чл.194 ал. 1 от Наказателния кодекс.

2 КОМЕНТАРА