Начало Общество Роднините от Дупница на прегазения 6-годишен Петьо стартираха подписка срещу убиеца Цветан...

Роднините от Дупница на прегазения 6-годишен Петьо стартираха подписка срещу убиеца Цветан Пъков

41
0
СПОДЕЛИ


vuicho„Искаме справедливост и бързо съдебно производство срещу Цветан Пъков – убиеца на Петьо от Панагюрище”,
заяви пред „Вяра” вуйчото на детето Кристиян Райнов. Малкият Петьо, който беше пометен и убит на място от колата на пазарджишкия бизнесмен, има роднини в Дупница, които стартират подписка срещу убиеца и в региона. Те искат прокуратурата да изготви бързо обвинителен акт и да не връща книжката на шофьора убиец.

Сега единственото, което може да ни помогне, е гражданската позиция на хората, общественото мнение, за да се надяваме на справедливост. Затова правим подписката. В Панагюрище тя вече е подписана от доста хора. Пускам я в София, в Благоевград, сега и в Дупница. Надяваме се на подкрепата на хората, за да не му се размина на Пъков. Бабата на детето Росица Колибанекова е от Дупница. Прабабата Божура Медарска живее от близо 50 години в града. Детето е идвало тук за празници, за ваканции. Той много обичаше да парка. За нас сега е важно да съберем с подписката подкрепата на хората, за да не може Пъков да се измъкне. Това ще подкрепи и семейството, няма да спре мъката, но все пак е някак по-лесно да знаеш, че има някаква подкрепа. Имаме нужда от гласност и подкрепа”, разказа потресеният вуйчо, който е братовчед на майката Десислава Гевечанова.

„Майката Деси прекарваше тук ваканциите. 6 години учи в Благоевград и беше все тук с детето. Аз я посрещах, изпращах, готвех й. Дъщеря ми Росица, като си вземеше отпуска, и тя идваше тук да помага и да се грижи за Петьо, и другата му баба Диана от Панагюрище е идвала да помага. И така го изгледахме Петьо, докато майка му учеше в ЮЗУ”, разказва през сълзи прабабата Божура.

vuicho1

Петьо сега трябваше да е в първи клас. Ходеше на детска градина. Беше страшно палав, весел, обичаше да танцува, да се смее, да се закача. Всяко дете е весело, но той беше Денис Белята. Но не е карал колелото си на платното. Като се случи нещо толкова ужасно, някак по-леко е, като мислиш, че е инцидент, че детето не е пресякло правилно, че е изскочило пред колата или нещо друго. Много по-тежко е да знаеш, че това е убийство. Петьо си е карал колелото до тротоара. Там е населено място, има къщи, има кафенета, ограничението е 40 км. Колата – бял джип Q7, блъска детето и то умира на място. И това е…“ каза още Кристиян. Той уточни, че Петьо не е бил дете, което ще щукне по улицата. Двамата са карали заедно колело и детето винаги го е слушало, когато му се казва да кара по тротоара, да не пресича улицата докато не дойде с него. И той винаги го изчаквал.

„Аз много често летя по работа, пътувам и го лъжех, че го гледам от самолета дали слуша. Баба му ми е разказвала, че той като види самолет, започва да вика: „Вуйчо, аз слушам”. На погребението му казах, че вече той ще ме гледа отгоре. Сменихме си ролите.“ – Разказва още Кристиян.

Източник и снимки: viaranews.com