Начало Общество Парад на духовите оркестри и мажоретните състави покори Панагюрище (ВИДЕО)

Парад на духовите оркестри и мажоретните състави покори Панагюрище (ВИДЕО)

262
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

duhov-orkestar

С парад на духовите оркестри и мажоретните състави стартира поредицата от културни прояви, с които ще бъде отбелязана 150-годишнината от основаването на Народно читалище „Виделина-1865”.

Поради лошото време официалното откриване се проведе в театралния салон на Читалището. Официални гости на събитието бяха г-жа Нора Кунчева, директор дирекция „Образование, култура и социални дейности” към Общинска Администрация и г-жа Магдалена Македонска, главен експерт „Култура” към Общинска Администрация.

Последва парадът-дефиле, на който духов оркестър „Делчо Радивчев” – град Панагюрище, премина заедно с  Духов оркестър „Стефан Стефанов“ – гара Елин Пелин и Представителен общински духов оркестър – град Троян през пл. „20-ти април”, свирейки марша „Родина”.

Грациозните мажоретки от Мажоретен състав „Елинор” към ОДК, СОУ „Нешо Бончев“, гара Елин Пелин и гр. Троян представиха впечатляващи хореографии пред сградата на Народно читалище „Виделина-1865”.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК.

Тържествата по случай юбилея ще продължат на 28 септември (понеделник) в 18:00 часа в театралния салон на НЧ ”Виделина-1865”, където ще бъде представена книгата, съставена от Нина и Иван Радулови,  „Във вълшебната виделина на театъра“.

На следващия ден, 29 септември, от 18:00 часа в музикалната зала на читалището ще бъде представена книгата на Атанас Сугарев „Панагюрското читалище „Виделина““.

Кулминацията на честванията ще е грандиозният юбилеен концерт, под наслов „150 години читалище „Виделина“ – огнище на родолюбие и духовност“, който ще се проведе на 30 септември от 18:00 часа в театралния салон на читалището.