Начало Култура Самодейците в Стрелча с премиера на постановката „Боряна”

Самодейците в Стрелча с премиера на постановката „Боряна”

СПОДЕЛИ
На сцената на НЧ „Просвещение-1871” се състоя премиерата на постановката „Боряна” по произведението на  Йордан Йовков. Под ръководство  на з.а. Иво Русев  самодейният състав към читалище „Просвещение- 1871” представи класическото произведение пред многобройна публика.
samodeici15.jpgУчастват: Андон Божков,  Ильо Ильов, Йорданка Гунчева, Николай Сариев,  Панка Козарекова, Петър Петров, Радослав Русев, Станислава Станева, Стоян Литов  и Филип Фингаров. Озвучаване и осветление: Енчо Божков.
За зрителите бе истинско удоволствие да наблюдават представлението.  Тази година  колективът на самодейния театрален  състав се обогати  с по- млади хора  и излъчи трима  дебютанти.  Представлението предизвика огромния  интерес на публиката. Играта на актьорите- самодейци бе аплодирана многократно.  Режисьорът благодари от името на всички за моралната и финансова подкрепа на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев, без която представлението нямаше да бъде възможно. След представлението кметът  Иван Евстатиев поднесе кошница с цветя и каза: „Благодаря за всеотдайността на целия колектив, който samodeici15_1.jpgреализира  постановката. Аз съм доволен, че самодейността в Стрелча отново  се възроди, винаги съм подкрепял театралния състав, както и всички други състави  и клубове в общината и ще продължавам да ги подкрепям, за мен е важно в родния край да се запазят традициите и народния дух. Поздравявам ви! ”
Представлението ще бъде представено безвъзмездно пред учениците и всички самодейци от общината на 27 май 2015 година от 17.30 часа на сцената на НЧ „Просвещение”, а на 29 май 2015 г.  от 20.00 часа ще се играе отново за широката публика.