Начало Спорт Шампионите в Панагюрище вземат по 16 000 долара

Шампионите в Панагюрище вземат по 16 000 долара

СПОДЕЛИ

Рекордните 189 състезатели по тенис на маса, 27 от тях българи, са заявили участие на турнира Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open, което ще се проведе между 15 и 20 август в зала „Арена Асарел“ в град Панагюрище и е с награден фонд 130 000 долара. Това съобщиха организаторите на пресконференция днес, цитирани от Тенис24.

Шампионите на единично за мъже и жени вземат по 16 000 долара и по 250 точки за световната ранглиста, уточни директорът на турнира Цветозар Христов. Всички участници в основните схеми от по 32 състезатели ще получат част от наградния фонд и точки. Турнирът вече си е създал име сред състезателите в цял свят и затова идвали все по-силни играчи у нас.

Откритото първенство на България по тенис на маса се доказа като значим и престижен турнир от международен мащаб. И тази година зрителите ще наблюдават изумителната игра на най-добрите в този спорт и несъмнено ще имаме отново пълни трибуни в „Арена Асарел“. Имаме атрактивни награди за публиката, която ще участва във всекидневни томболи със закупените билети“, разкри председателят на УС на Сдружение „Асарел България Оупън“ Иван Александров.

Турнирът ще се проведе на 14 маси Double Fish Rollaway с топки DHS. За първи път тази година Министерството на младежта и спорта е отпуснало 30 000 лева за състезанието.

Председателят на БФТТ Стефан Китов каза, че се надява българите да запишат добро класиране и да стигнат поне до четвъртфинал в Панагюрище. Това щяло да е и добра проверка за Европейското отборно първенство в Люксембург. Китов подчерта, че българските национали играят без заплащане.

Имаме по-големи шансове на двойки с Теодор Александров. Надявам се да играем добре и ще дам всичко от себе си“, заяви националът Денислав Коджабашев.

За мен е истинско удоволствие да участвам в толкова силен турнир. Прекрасно е, че ще мога да срещна тенисистки от световния елит“, каза държавната шампионка за жени Елица Замфирова.

Сред участниците при мъжете са №4 в световната ранглиста Димитри Овчаров (Германия), европейският шампион Еманюел Лебесон (Франция), японецът Кента Мацудайра, победителят от Панагюрище 2016 Томаш Конечни от Чехия и др.

При жените ще играе шампионката от първото издание на турнира през 2015-а Касуми Ишикава от Япония, която тази година спечели златен медал от световното първенство на смесени двойки. Освен седмата в света Ишикава ще видим и сънародничките й Мима Ито (№11 в ранглистата), Хитоми Сато (№12), Хонока Хашимота (№16) и Сакура Мори (№27).