Начало Местна власт Символично гражданско присъствие на обсъждането на проектобюджета за 2015 година

Символично гражданско присъствие на обсъждането на проектобюджета за 2015 година

50
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

budjet-obsyjdane1Днес в сесийна зала на Общинска администрация се проведе публично обсъждане на проекта на общинския бюджет за 2015 година. Традиционно гражданското присъствие, въпреки предварителната разгласа, бе символично – около десетина души.
Общата капиталова програма на община Панагюрище за 2015 година, включваща бюджетни и извънбюджетни средства е 33 450 273лв. Планираните капиталови разходи са 868 847лв, от които със собствени средства 728 437лв и 140 410лв с целеви средства от държавен бюджет. Планираните капиталови разходи със средства от Европейския съюз са 32 581 426.
През 2015 година продължава успешното усвояване на европейските средства чрез реализирането на съществуващите до сега проекти, които подобряват структурата на града, също и разработването на нови проекти. През 2014 усвоените от общината евро средства са над 20 млн. лева.
Без промяна остават размерите на месните данъци и такси.
Според думите на главният финансист на Община Панагюрище Цветана Якова, която запозна присъстващите с проекта – той е напълно реалистичен и изпълним.
На срещата бе съобщено, че по методика на министерството на финансите за изминалата година община Панагюрище е на четвърто място по финансова стабилност в страната и на първо място в пазарджишка област по усвояване на средства от европейски програми, и има намерение постигнатите резултати да се запазят и през идната година.