Начало Спорт След два кръга в планинския Царски и Манолов изравнени

След два кръга в планинския Царски и Манолов изравнени

СПОДЕЛИ

Източник: http://www.bgnrc.info

Снимка: Autotzar Rally Team
Снимка: Autotzar Rally Team

ОТСЪСТВИЕТО на тригодишният „тиранин“ в планинското първенство Любен Каменов вече се усеща – двата кръга от сезона имат двама различни победители, след като днес в Благоевград Илия Царски (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) спечели второто състезание и се изравни в общото класиране с победителя от Мемориал Валери Великов инж. Христо Манолов (БАМС, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1). Равенството между двамата от началото на сезона е 100-проценово – по една победа и по едно отпадане.

Царски загуби точки и по негови думи около 35 000 лв. от Шумен заради повредата на скоростната кутия, Манолов отпадна в Благоевград заради счупен преден диференциал (8000 лв., по признание на инженера).

„Нормално състезание, доволен съм от направеното, но най-вече от колата, която момчетата от отбора направиха за Благоевград. – заяви след победата си пилотът на Автоцар. – Да, в Шумен нямах яснота за планинския, сега мога да кажа, че след като няма да карам на писта, ще се опитам да направя пълен шампионат в планинските. Двата едновременно – абсурд! Те [федерацията] увеличиха километрите, така че шампионата в стария му формат все едно е с две състезания повече…“

След два кръга в планинския Царски и Манолов изравнени

снимка: георги павлов/apix
За Илия Царски победата в сегашното издание на планинско Благоевград заличи ужасните спомени от миналата година, когато Мицубиши-то се поведе на самия старт.

Царски завърши трите неделни изкачвания с тройни времена под 1:59 мин и общо постижение от Благоевград от 5:51.850 мин.

На 8.810 сек зад него втори завърши явилият се в тестово състезание пистовия шампион Пламен Камбуров (Автотранс, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1, 6:00.660 мин.), но неговите 18 т. остават самотен актив, след като е известно, че пилотът на Автотранс има претенции за трета титла в пистовото първенство и не смята да кара в планинския шампионат.

Пилотът на Автотранс е вторият в това състезание, след Царски, който на два пъти (втори и трети манш) успя да слезе под 1:59 мин, но така и не му достигнаха 3.230 сек, за да кара в състезанието за една бонус победа през новия сезон.

2017 BLG Plam Kambur GP 002

снимка: георги павлов/apix
Макар и в тренировъчно състезание („Да разкършим малко преди пистите…“), Пламен Камбуров направи три силни състезателни манша в Благоевград.

Трети е Л. Мечков (Джордан рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9, НС2) – на 26.950 сек от Царски.