Начало Любопитно Срещата с Наум Шопов – младши вдъхнови и мотивира младите ни парламентаристи...

Срещата с Наум Шопов – младши вдъхнови и мотивира младите ни парламентаристи (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Примерът на успелите личности е вдъхновяващ за всеки, а поуките и опита, които оставят след себе си, могат да помогнат на следващите, които вървят по техните стъпки.

На 16 декември, в зала “Асарел” на комплекс “Каменград”, се състоя първата от поредиците срещи с вдъхновяващи личности, организирани от Общински ученически парламент, със съдействието на ръководителя на младежката организация Иванка Тодева.

Целта на срещите е младите хора да се запознаят с ползата от традиционното и неформално образование, с различните възможности за професионална кариера.

Първият гост на младите парламентаристи беше Наум Шопов-младши – внук на големия филмов и театрален актьор Наум Шопов и син на не по-малко талантливия актьор Христо Шопов. Той е и едно от свежите лица от малкия екран, който стана изключително популярен от участието си в хитовия сериал “Откраднат живот”.

В изключително приятелска атмосфера, лишена от фалш и суета, Наум разговаря с младите хора и чрез разказите за себе си им даде ценни съвети как да бъдат успешни, да следват мечтите си и да преодоляват себе си в трудни моменти, за да бъдат удовлетворени и щастливи от това, което са.

Ако беше решил да става актьор, Наум Шопов-младши щеше да е четвърто поколение актьор –прабаба му е Мара Шопова, дядо му и баба му са Наум и Невена Шопови, баща му е Христо Шопов, леля му е Лиза Шопова.

Майка му Мариана Станишева също е актриса. Само че, след като в детството и юношеството си Наум участва в редица постановки и филмови продукции, изведнъж си казва: “Аз не съм актьор“. Решава да кривне от семейната традиция и вместо в театралната академия кандидатства медицина.

Любопитното в случая е, че страстта му към биологията се заражда, след като в 9 клас започва да учи засилено по този предмет, застрашен от повтаряне на годината. „Не всеки обича да учи, но в действителност всеки трябва да положи малко усилие, за да продължи напред в израстването си и да намери това, което го влече“.

Така Наум завършва медицина семестриално и тази есен започна първия си медицински стаж. Сред редица доброволчески стажове по време не обучението си, той преминава през хирургия, спешно отделение, а в момента последната му идея е да се занимава с пластична хирургия и кара стаж при небезизвестния д-р Енчев. „Не винаги нещата, които са ни интересни ще са лесни. Това не е повод да се отказваме от тях, защото най-хубавото чувство идва в края на деня, когато си смъртно уморен, но си щастлив, защото си получил това, което искаш. Защото си се преборил!“

В „Откраднат живот“ Шопов – младши решава да се пробва, най-вече, защото сериалът е на лекарска тематика. „След 3 кастинга, през които преминах успешно, получих обаждане, че ролята е моя. Това беше стресов момент, защото ми предстоеше и сесия, а двете неща по отделно изискват цялото време на човек. Беше голямо предизвикателство, но се справих. Важното е да се научите да разпределяте правилно времете си и да обръщате внимание на значимите неща. Използвайте всяка минута, за да свършите нещо полезно, да приключите ангажиментите и да оставите време за себе си, в което да разпуснете. Спортът е изключително важен и не бива да се пренебрегва. Трнирайте, спортувайте и гарантирам, че ще се чувствате по-добре!“

Младата звезда беше категоричен, че ролята му в сериала е краткотраен флирт, но голямата му любов си остава медицината и тя е единственото нещо, с което ще се занимава занапред.

Интересната личност на госта бързо събуди интереса на присъстващите и заваляха куп въпроси към него. Наум отговори дали е суеверен, кой е любимият му български филм, какъв домашен любимец има, обича ли да пътува …

В края на срещата Наум благодари за чудесно прекараното време и посъветва новите си приятели да търсят нещата, които са им интересни, да не спират да опитват и да не се отказват от мечтите си. Той сподели още, че е изключително щастлив от поканата и обича Панагюрище, защото тук живее и неговият кръстник.

В знак на признателност членовете на Общински ученически парламент подариха на Шопов – младши коледен сувенир, изработен от тях, който да му напомня за топлата среща и да направи предстоящите празници по-вълшебни.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА