Начало Спорт Стартира Първият турнир по тенис на маса в памет на Георги Шопов

Стартира Първият турнир по тенис на маса в памет на Георги Шопов

СПОДЕЛИ

Около 30 участници от клубове от Русе, Горна Оряховица, Чепеларе, Чавдар и Перник се включиха в първия ден на състезанието.

10563019_10152369852486911_7315039375984919750_nПреди минути в тренировъчната зала на СКТМ „Панагюрище“ бе открито първото издание на турнира по тенис на маса в памет на големия приятел на панагюрския тенис Жоро Шопов. „Освен голямата си обич към децата, той помагаше безвъзмездно и с лични средства на панагюрския тенис. Не е минавал празник, без да донесе подаръци за децата, а по негово време клубът поддържаше прекрасни отношения със спортни клубове от Румъния, Сърбия, Кипър, Беларус, Турция, Украйна, а турнирите бяха с участието на много европейски шампиони и световни звезди на тениса на маса.“ – подчерта в словото си при откриването на турнира старши-треньорът на СКТМ“Панагюрище“ и безспорна школа в панагюрския тенис Борис Влахов. За ПИА той сподели задоволството си от успешния старт на тази нова спортна проява. В навечерието на официалните състезания, турнирът ще даде възможност на по-малките играчи да добият опит и обиграност, а по-големите да се настроят за новия спортно-състезателен сезон, поясни Влахов.

В днешния първия ден на турнира сили ще мерят децата  във възрастовите групи 12, 15 и 18 г. В петък турнирът продължава с мачове при ветераните и майсторите, като началото на срещите е 14:00 ч.

Още снимки можете да видите тук