Начало Спорт Строшен колянов вал изважда Каменов от Трофеул Кампулунг

Строшен колянов вал изважда Каменов от Трофеул Кампулунг

СПОДЕЛИ

Строшен колянов вал извади днес панагюрския пилот Любен Каменов от предпоследното състезание в румънската програма на трикратния ни шампион за 2017 г., съобщи сайтът bgnrc.

Докато се спускат от трасето, в екипа дори обсъждат как веднага трябва да отпрашат към Панагюрище, за да започнат да правят нова глава, очаквайки, че повредата е в някой от клапаните, главата и скъсана ролка на ангренажния ремък.

Когато обаче отварят за „първичен преглед“, се оказва, че нещата не само са далече по-сложни и пътуване до Панагюрище е безсмислено, но реално на Любен Каменов тепърва се налага да прави цял двигател.

Грандиозният гаф става по време на третото опознавателно изкачване по 3000-метровата писта, когато „кавалериста“ на българина просто спира.

Според Каменов масивната повреда е повече от необичайна, защото този колянов вал е само на 8 старта в румънското първенство и едно участие в България – планинско Шипка-Дамасцена.

Преди този старт Любен Каменов имаше реалните шансове не само да спечели шампионската титла в клас Н4, но дори имаше претенции за едно от трите привози места в общото класиране на отворения шампионат на Румъния.

Точките, които панагюрецът бе колекционирал до момента (виж ТУК) даваха достатъчно основания за подобни надежди.

Финалният старт на планинския шампионат на Румъния е в средата на следващия месец – Трофеул Опел.