Начало Общество Търсят се вдъхновяващи учители – лидери

Търсят се вдъхновяващи учители – лидери

СПОДЕЛИ

img_7134

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Заедно в час“ откри своята кампания по привличане и подбор на нови учители-лидери. До 10 ноември на сайта на организацията се приемат кандидатури на млади и амбициозни хора, които ще работят като вдъхновяващи учители на ученици с ниски постижения и мотивация.

Набират се кандидати, които се стремят към постигането на високи резултати и проактивно търсят нови предизвикателства. Одобрените участници ще започнат да преподават на 15 септември със старта на следващата учебна 2015/2016 година.

Мисията на учителите от „Заедно в час“ е да осигурят равен достъп до качествено образование в България, като докажат с упоритата си работа, че дори и децата с нисък социално-икономически статус са способни да постигат отлични резултати. Програмата дава възможност на завършващи студенти и млади професионалисти от различни сфери да допринесат за положителна промяна в българското общество, като едновременно с това значително развият и усъвършенстват себе си.

Новите учители ще преминат курс в партньорски на организацията университет, който ще им осигури педагогическа правоспособност, ако те вече не разполагат с такава. В допълнение те ще вземат участие в интензивно лятно обучение по международния модел „Преподавай като лидер“. През това време учителите ще развият необходимите им знания и умения, с които успешно да мотивират учениците си, да планират целенасочено и постоянно да повишават ефективността си.

По време на двете години като учители участниците в програмата получават редовна подкрепа от екипа на „Заедно в час“ под формата на наблюдения в класните стаи и обучения за развиване на техните преподавателски и управленски умения. Всеки един от учителите ще може да разчита на личен ментор в изграждането на своите лидерски умения. Ментори в програмата са водещи бизнес и обществени личности, ангажирани със сегашните проблеми в училищното образование.

След 2-годишното си участие в програмата участниците продължават развитието си като активни застъпници за образователната промяна чрез директна работа в училище или извън него. Над половината от досегашните 45 алумни на програма „Заедно в час“ продължават да се развиват в училище и в образователния сектор, а останалите се реализират в сферата на бизнеса и предприемачеството.

Това е пета пореда година, в която „Заедно в час“ набира успешни студенти и професионалисти за вдъхновяващи учители. През изминалата година над 1200 души подадоха своите кандидатури, като само 8% от тях успешно преминаха трите етапа на подбор и получиха оферта даа се присъединят към програмата.

През настоящата 2014/2015 учебна година близо 90 учители по програмата ще преподават на над 6000 ученици в 47 училища в 7 региона на България. „Искам да върна на учениците в България вярата, че с любов към знанието и упорит труд наистина могат да постигнат велики неща в живота си“, споделя един от настояшите учители-лидери.