Начало Общество Въвеждат цена за пречистване на водата в Панагюрище

Въвеждат цена за пречистване на водата в Панагюрище

СПОДЕЛИ

voda

Предвижда се в Панагюрище да бъде въведена цена за пречистване на водата, като предложението на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ е тя да бъде 0.35 лева, без ДДС, за кубически метър.

Това стана известно на отрито заседание в регулатора днес.

От „Водоснабдяване и канализация – П“ ЕООД, гр. Панагюрище са предложили на регулатора цената за пречистване да бъде 0.49 лева за куб. м.

Причина за въвеждане на цената за пречистване е нова пречиствателна станция в града, част от интегриран проект във ВиК сектора, финансиран по оперативна програма „Околна среда“.

Цената за пречистване ще бъде добавена към действащата в Панагюрище.

Към момента тя е 1.33 лева за куб. метър за доставка и 0.12 лева за куб. метър за отвеждане.

 

3 КОМЕНТАРА

  1. Поредната глупост в услугата – доставка на питейна вода!
    Относно чистотата, т.е, годността на водата да отговаря по качество на питейна, се определя по стандартни изисквания. Фактът, че водата която ни се подава по тръбопровода за доставка на промишлена вода, не е за питейни нужди, освен че признава досегашната спекулация, следва да се отнесе и до прокуратурата за извършване на досъдебно производство за присвояване на средства в особено голям размер. (До сегашната цена която абонатите заплащат за питейна, се указва че в същност че е промишлена /което като качество, действително е така. А цената?/. Кой, ще поеме отговорността за измамата?). ДЕКВР кого обслужва? Утвърждава цена на измамно качество, с измана необходимост за покриване на разходи (в БП на Дружеството, при заявяване искането за повишаване цената на питейната вода, се посочва, че Дружеството обслужва три пречиствателни станции за питейна вода и не упражнява контрол за установяване, че в същност, не се обслужва нито една). Отправям и въпроса – Има ли будни свободомислещи граждани в община Панагюрище? До кога ще се позволява някой да се гаври с Вас?




    0



    0
  2. „Причина за въвеждане на цената за пречистване е нова пречиствателна станция в града, част от интегриран проект във ВиК сектора, финансиран по оперативна програма Околна среда.”

    Построена с пари от Европа, лентичката в джобчето на Бойко, а отново народецът ще плаща повече.

    Предстоят – такса въздух, слънце ……

    Честито на данъкоплатците!




    0



    0