Начало Общество За първа година ще бъде връчена награда в памет на Кръстъо Тютюнджиев

За първа година ще бъде връчена награда в памет на Кръстъо Тютюнджиев

СПОДЕЛИ

В памет на Кръстьо Георгиев Тютюнджиев, за първа година, Инициативен комитет организира връчването на паричната награда „Дух и сила“ на изявен спортист от община Панагюрище.

Условие за участие на всички желаещи:
– Кандидатите трябва да са на възраст от 14 до 19 навършени години.
– Трябва да са ученици от общински и държавни училища на територията на община Панагюрище, както и ученици от Община Панагюрище, учащи извън територията на общината, но се състезават от името на отбори от общината.
– Да са класирани индивидуално на първо, второ или трето място на национална или международна олимпиада или състезание в областта на спорта.

Списък от необходимите документи и правила може да откриете във страницата във Facebook – „Награда „Дух и сила“ в памет на Кръстьо Тютюнджиев“.

Подаването на документите се извършва по имейл на адрес: georgyt@dir.bg

Срок за подаване на документите 20.09.2017г. – 20.10.2017г.

За допълнителна информация на тел.:

0897472275 и 0882030728, както и на посочената страница във Facebook.

 

ПРАВИЛНИК
ЗА ПРИСЪЖДАНЕ НА НАГРАДА „СИЛА И ДУХ“

Чл.1. С този Правилник се определят условията и редът за присъждане на наградата “Дух и сила“ в памет на Кръстьо Тютюнджиев на деца и ученици с изявени спортни дарби от община Панагюрище.
Чл.2.Наградата се организира и присъжда в памет на Кръстъо Георгиев Тютюнджиев –изявен спортист в спортове, свързани с леката атлетика, свободни спортове и каскадьорство, пожароприложни спортове и създател на програми за поддържане и развитие на физическата активност и здраве на младите хора, както и за популяризиране името на Борислава и Кръстъо Тютюнджиеви- учители, спортисти, граждани на град Панагюрище, с безспорни заслуги за развитие на спорта в града.
Чл.3. Наградата се присъжда с цел насърчаване и развитие на спортните заложби на учениците, проявили постоянство и упоритост както в учебния процес ,така и в спортните тренировки .
Чл.4. По реда на този Правилник могат да кандидатстват ученици от общински и държавни училища на територията на община Панагюрище, както и ученици от Община Панагюрище, учащи извън територията на общината, които се състезават от името на отбори от община Панагюрище.
Чл.5.За оценяване и класиране на постъпилите искания за присъждане на наградата „Дух и сила“, се сформира комисия от основателите на наградата, която работи по правилала, описани в този Правилник
Чл.6.Правилата включват предоставяне на еднократно финансово подпомагане на ученик от училище на територията на общината, класиран индивидуално на първо, второ или трето място на национална или международна олимпиада или състезание в областта на спорта.
Чл.7.Еднократно финансово подпомагане се отпуска на ученик на възраст от 14 до 19 години, класиран индивидуално на първо, второ или трето място на национална или международна олимпиада или състезание в областта на спорта, през текущата календарна година.
Чл.8. Еднократното финансово подпомагане се отпуска по преценка на организаторите и е в размер на 300 /триста/ лева, с възможност за присъждане на не повече от три награди за година, пропорционално разделени според постиженията на кандидатите.
Чл.9. Наградата се съпровожда от грамота, предметна награда и вписване в летописната книга на наградата.
Чл.10. Условия и ред за кандидатстване:
(1). Комплектът от документи, с който се кандидатства се подава в определения срок и на определения адрес, посочен в обявлението за Наградата.
(2).Обявлението се публикува в един местен вестник, на определен електронен адрес и на постери в училищата в Община Панагюрище.
(3) Наградата се предоставя по искане на:
1. Ученика;
2. Родител, настойник/попечител или лице, полагащо грижи за детето.
(4) Наградата може да се предоставяи по искане на треньор или ръководител на отбор .
(5) Искането за присъждане на наградата задължително се мотивира.
Чл.10.За присъждане на наградата се представят следните документи:
1. искане – свободен текст;
2. копие от удостоверението за раждане или лична карта на ученика;
3. копие от документи, удостоверяващи класиране на ученика на първо, второ или трето място на състезание от национално или международно равнище през текущата календарна година;
4.служебна бележка, издадена от училището, удостоверяваща, че детето е ученик в училище и има среден успех не по-малко от 4,50 от последната учебна година.
5. служебна бележка, издадена от спортния клуб, удостоверяваща, че ученикът не е със спрени състезателни права.
Чл.11. (1)След изтичане на определения срок, комисията заседава и определя носителят на наградата за календарната година, който е кандидатът с най- високи показатели.
(2) Резултатите се публикуват на електронна страница „Награда „Дух и сила“ в памет на Кръстьо Тютюнджиев“ , в електронните общински медии и чрез мотивирани писма за избора се изпращат до всеки от кандидатите.
(3) Връчването на наградата се извършва тържествено, на посочено от организаторите място.
Чл.12. Всеки кандидат има право да участва и получава наградата до три поредни години.