Начало Общество Закопчаха двама тийнейджъри за зверски убитото куче в Оборище

Закопчаха двама тийнейджъри за зверски убитото куче в Оборище

СПОДЕЛИ

2

Двама жители на Оборище са арестувани за 24 часа по случая със зверски убитото куче в Оборище, съобщи „Пазарджишка Марица”.

Събрани са доказателства, че деянието е извършено от Илиян, на 19 години, и Нейко, на 17. По случая работи и Районната прокуратура в Панагюрище, която ще прецени дали е необходимо удължаване на срока за неотклонение до 72 часа. Двамата са с чисти криминални досиета.

Животното е собственост на 54-годишна жена от същото село. Тепърва ще се установява как е попаднало в ръцете на убийците си. Със случая се зае Районната прокуратура в Панагюрище. При първоначален оглед на местопроизшествието са установени следи от удари по главата и тялото на животното с твърд предмет. Умъртвеното куче е предадено за аутопсия във ветеринарна клиника. Назначена е съдебно-ветеринарна експертиза за установяване на причините за смъртта на животното.

34 КОМЕНТАРА

  1. било умряло, когато те го обесили на дървото?!?!???….
    Това е чиста гавра !!!
    Вместо да поискат помощ за душицата, к’во правят ???…забавляват се дечицата…брей…
    All monsters are human : Всички чудовища са човешки!!!
    Срам Българино!!!




    0



    0
  2. Не е лошо първо да проучите фактите и след това да ги наричате убиици.
    Кучето е било вече мъртво когато са го закачили там.Друд е неговият убиец и той трябва да носи отговорност.Значи когато шофьор блъсне човек и той умре не влиза в затвора,изкарват го психично болен и той нубиец.МнБИЕЦого лесно лепвате етикет-УБИЕЦ




    0



    0
    • Г-жо Бабекова, това не прави по никакъв начин нещата по-добре! Ако Вашето дете или Вие самата вземете труп на животно/човек и извършите гавра с него в конкретният контекст го провесите на дървото като сувенир на стената, смятате ли, че това е НОРМАЛНО ?!




      0



      0
    • А ти смелчага дай да те видим !
      Какъв си да споделяш такава информация !!!




      0



      0
  3. Вие хора сте ОВЦЕ!. Ако кучето на съседа нахапе жената или детето ми и аз ще направя същото. Не може хората да гледат зверове и после „Ама то милото кученце не е виновно“ . Съдите хората без да знаете цялата исотиря. Щом толкога ги обичате си хвърлете децата на кучетата да ги разкъсат за да са сити! Ненормална нация! Аз също съм собственик на куче и обичам животните но човешкия живот ми е с приоритет.




    0



    0
    • Спор няма,че ако куче нападне безащитен човек който по никакъв начин не го е провокирал не е ОК. Ама за да хванеш и да провесиш КУЧЕ през дървото с примка на врата е показност на сериозно психическо отклонение! Да отмъстиш, да потърсиш адекватна реакция от собственика на животното, да го приспят дори без да се мъчи е нещо съвсем различно! Като собственик на куче, бихте ли си обесили животното през дървото в двора ако ухапе някой ? Нормални сте …




      0



      0
    • Иво,
      Съгласен съм, че да провесиш куче на дърво е показност. Съгласен съм, че агресията срещу животни не трябва да се толерира. Мисълта ми беше, че никой не се интересува от това какво се е случило преди инцидвнта и какъв е мотива. Дали действията са били провокирани или не. Ето ви пример „Виждате как 20 г. мъж е влезнал в вашия дом и се опитва да изнасили дъщеря ви. Вие го убивате, новинарските сайтове пишат „Изверг уби 20 годишно момче“ , обществото се настройва срещу вас“ . Поста ми беше проворкиран от коментари по-надоло които бяха изключително крайни без да се знае цялата картина. Поздрави!




      0



      0
  4. Искам също да попитам вас хора,които така жестоко съдите двама тийнейджъри за убийство на едно куче, като толкова много искате да си получат заслуженото, защо господин Пъков получи само 4 години затвор за убийството на дете. Говорите ми за хуманно отношение към животните, а един към друг имаме ли хуманно отношение?




    0



    0
  5. Първо, историята не е такава каквато я изкарват репортерите. Нека да попитам аз, защо не е написано нищо за показанията на 54 годишната жена, защото ще се разбере как медиите инсценират,укасяват и продават новини (все пак с това си изкарват хляба) и глупавите хора вярват на тези лъжи. Първо се запознаете с фактите и след това говорете, защото е много лесно да се говори от страни.




    0



    0
  6. Абе ако ви лае цял ден на главата и ако е агресивно когато е на разходка, по добре да го няма. Не може хората да си пуснат децата да играят когато има такива псета в квартала..




    0



    0
  7. Какви тинейджъри? Единият на 19- пълнолетен, другият на 17- близо до пълнолетие.Затвор за изродите! Затвор за родителите създали такива изчадия!Няма друг начин, ако искаме да станем нормална държава!




    0



    0
  8. Хора, говорете с децата си, обяснявайте. Говорете и с чуждите деца. Не разчитайте на доброто в тях, защото това често струва живота на някое животно. Ваша работа е да ги насочите да видят кое е ценно и да уважават живота и добруването на другите същества. Изграждайте Вие мирогледа им, не разчитайте на случайности!




    0



    0
  9. Млад мъжки язовец лежи потрошен два дни на централна улица в Годеч, а минувачите го ръчкат с пръчки и се забавляват с неговата агония. Веднага щом разбрахме за животното отидохме да го вземем, но… историята, такава каквато ни я разказаха, ни потресе…

    Младо момче блъска язовеца с колата си в началото на града. Животното лежи безпомощно, което позволява на младежа да го върже с кучешки повод и да го завлече до центъра на града пред дискотеката. Там младежи се „забавляват“ с животното, снимат се и качват „веселите“ снимки във Фейсбук. Всичко това се случва през нощта. Когато приключват със „забавленията“ зарязват нещастното животно да лежи в агония. То е с тежки фрактури на двата задни крака и фрактура на таза. Цялото тяло е в рани от кучешки зъби, които не е ясно кога е получило.

    По думите на хората, които ни извикаха за животното, момчето, което е качило снимките, е предупредено от полицията да свали снимките от ФБ и той ги изтрива. Няма доказателства вече, няма нищо.

    Язовчето умря на следващата сутрин.

    Срам за Годеч за хората които го населяват! Срам за България!




    0



    0
    • Днес куче, утре човек.. Така се създават бъдещи убийци и престъпници,като системата ги поощрява и ги пуска безнаказани. Какво като е куче, това е живо същество. Ако някой такъв полуолигофрен убие примерно моето, аз му счупя ръцете и зъбите, мен ще ме осъдят,а него поощрят и изкарат жертва в цялата ситуация.Ммм сори,че ще го кажа,но незнам какви майки раждат подобни изроди,ума не ми го побира…..а само ги закопчали,ами с нашето законодателство и с това ще си остане,дано следващото им,,забаеление,,не е с нечие дете примерно……
      За да извършат подобно нещо на тези години си е сериозен проблем в семейството. Явно родителите им не са ги научили да обичат. Много много жалко…




      0



      0
    • То когото и да обесят, ще умре. Освен това се е видяло, че преди да го закачат на въжето, кучето е било удряно с твърд предмет… А и само не може да увисне на клона…




      0



      0
    • Ти като си смел, защо си пишеш инициалите? Кой сега е мишката?




      0



      0
  10. Изроди и пълно ,и аз чета тия и ония коментари .
    Горкото животно само не се е убило и обесило .
    Човешка изродска ръка му е причинила това .
    Тези хора причиняват болка и агресия над животни утре над нас и нашите деца , не бъркайте понятията.Затвор трябва за такива хора




    0



    0
    • Kak?Nima ne razbirate ,4e tova deianie ne e za podzeniavane!Dnes dve mom4enza ubibat jivotno …utre moje da bade va6eto dete.Hora vazpiravaite dezata si !!da zeniat i uvajavat hora i vsi4ko jivo okolo nas !!v protiven slu4ei 6te pla4ete za sadbata na dezata si!




      0



      0
    • Представи си,недай си Боже, животното ти изчезне и овисне на дърво пребито и омъртвено (ако имаш такова). Хората са съпричастни. Нещата не винаги са верни,които са написани тук,но не е 1 случаят в който хората са жестоки към животните. А винаги се разминава на убииците на създания…




      0



      0
    • Seejay, като човек с интелект би трябвало да знаеш, че УЖ се пише с „Ж“, не с „Ш“.




      0



      0
  11. В един момент нещата ще ескалират и ще се стигне до саморазправа с такива изродчета, защото изглежда полицията и законите в България немогат да се справят дори с двама насрани келеша. Ако стана свидетел на подобно деяние , без значение дали е домашно или улично животно … господ да му е на помощ на този изрод, който си позволява подобни деяния и нито полицията, нито закона, нито мама и тати ще му помогне,защото ми писна да живеем в такова болно общество !!! Или ще са хора или .. ще се намери подходящ стимул да станат такива !!!




    0



    0
  12. Това е потресаващо, това са коплексирани копеленца които не знаят защо са на тоя свят.Мислят се че са направили нещо велико ли, в това ли се изразява силата им да малтретират по-слабия.Жалко и гнусно деяние, но рано или късно идва възмездието.Човечеството е загубено ако не се промени манталитета и начина на мислене.Тежко ни!




    0



    0
    • Не „потенциални“ , чисти психопати! Такива трябва да ги… етаназират!




      0



      0