Начало Общество Асен Василев връща мандата, не им стигат 4 депутати

Асен Василев връща мандата, не им стигат 4 депутати

СПОДЕЛИ

„Продължаваме промяната“ ще върнат първия мандат на президента Румен Радев, след като не успяха да съберат 121 депутати, които да подкрепят съставянето на ново правителство в рамките на този парламент.

Точно в 17 часа вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев ще върне на Радев първия мандат за съставяне на правителство. Следващият мандат трябва да отиде при втората политическа сила в парламента – ГЕРБ, които още след вота на недоверие обявиха, че веднага ще върнат празна папка.

Президентът има право да избере на коя парламентарна група да връчи третия мандат. Вчера от БСП заявиха готовност да преговарят, ако получат третия мандат, а днес от „Демократична България“ изразиха същото намерение.

Ако и третият мандат е неуспешен, президентът разпуска Народното събрание, назначава служебен кабинет и насрочва предсрочни избори.

Асен Василев заяви, че целта на ПП е да няма корупция и това, което се случва в България през последните 15 години с разширяващата се ножица между бедни и богати, да започне да се обръща.

„Държавата да работи за хората и парите да отиват при тях, а не да отиват при 8 избрани фирми, които след това да ги използват, за да подкупват политическата класа“, каза финансовият министър.

Василев обясни, че ПП са успяли да намерят подкрепа от 117 депутати, които са готови да ги подкрепят.

„Надяваме се при едни следващи избори, допълнителните 4 депутати да бъдат избрани от народа и да можем да реализираме нашите намерения“, заяви той.