Начало Политика Борисов: До обяд правителството подава оставка

Борисов: До обяд правителството подава оставка

СПОДЕЛИ
restorant

Министър-председателят Бойко Борисов обяви пред Народното събрание, че до обяд правителството на ГЕРБ ще подаде оставка.

Той призова и Парламента да направи същото.

Властта ни е дал народът, днес му я връщаме, заяви Борисов. Той заяви, че

ГЕРБ няма да участва в служебно правителство.

"Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент ограден с ограда – това не ни е цел, нито изгода, ако трябва да се пазим от народа", каза той.

"След като така са поставени въпросите държавата има нужда от нов кредит на доверие и хората да определят как да се управляват от сега нататък.

През тези четири години направихме максимума", каза още Борисов.

Той допълни, че ГЕРБ служебно правителство няма да излъчат.

"Да си направят правителство три месеца до изборите

Винаги сам съм се явявал на избори. Когото искате назначавайте, това си е ваша работа. Така че на изборите са се явявали ГЕРБ винаги, когато ЦИК, РИК и закона са го писали БСП, ДПС.

Няма да участвам в управление, в което полицията ще бие хора или няма да има политически дебат, а ще се плашим с протести", добави още Борисов.

"Костов положи огромни усилия да върне ДПС и БСП на власт и хората ще го оценят и на изборите. След като по този начин направиха колегите от БСП и ДПС, направиха един много опасен прецедент и това ще ви се върне, бъдете сигурни. Ние имаме достойнство, чест. Властта ни е дал народът, днес му я връщаме. Няма да участваме в гласуването. Вие си гласувайте, ако искате”, каза още Бойко Борисов.

Той се обърна към Цветан Цветанов с думите: "Да благодарите на всички полицаи за положените усилия и това е жест и към тях да нямат работа на улицата, да си гледат обществения ред и борбата с престъпността”.

"Вчера направихме максимума да отговорим на исканията на протестиращите.

От днес нататък няма какво повече да направим, за да им помогнем", каза той.

vesti.bg