Начало Местна власт БСП и ГЕРБ в Стрелча излязоха с позиции по казуса „Чачов“

БСП и ГЕРБ в Стрелча излязоха с позиции по казуса „Чачов“

СПОДЕЛИ

След като седмици наред в Стрелча се вихри скандала с отстраняването на Стойно Чачов от кметския пост, днес с позиция излезе Дечо Спасов, който бе кандидатът на ГЕРБ за кмет по време на последните местни избори. Ето какво заяви той:

Уважаеми съграждани,

В началото на предизборната кампания помолих за феърплей, защото изборите са състезание, а след него повечето от нас продължаваме да живеем и да се срещаме по улиците на града ни. В последните седмици обаче едно решение на ОИК Стрелча започна да насажда най-меко казано недобронамерени чувства на едни съграждани към други наши съграждани. В момента като млад човек съм изумен от случващото се. В град като нашия, вместо да бъдем по задружни, ние ставаме все по-разединени. Така ли даваме пример на децата ни? Такова ли искаме да бъде нашето бъдеще? Не, аз не искам такова бъдеще. Когато говорим, че кмета е законно избран, тогава трябва да погледнем и другата страна на монетата , а именно въпросното решение на ОИК Стрелча. Нима мислите и вярвате, че членовете на ОИК ще проявяват своеволие? Аз не вярвам. Да, всеки е невинен до доказване на противното, затова ОИК Стрелча взима решение, съгласувано с юрист, а съдът ще каже дали е правилно или не. Моля ви обаче, не нападайте някого за това,че си е свършил работата, защото е всеизвестна Стрелчанската компетентност по всички въпроси, но също така е ясно като бял ден, ‚че утре няма да има членове на ОИК, няма да има членове на СИК, няма вероятно да има и администрация такава, каквато всички ние искаме, защото можещите и знаещите ще се реализират някъде другаде.

Бъдете живи и здрави и честит празник на всички именници!

Оганизацията на БСП в съседия ни град също излезе с  изявление по случая:

Скъпи съграждани,

Не желаехме да се намесваме в ескалиралото напрежение по повод взетото Решение на ОИК за отстраняване на кмета Стойно Чачов от длъжност, за да не бъдем обвинени погрешно в политическа пристрастност, но не доумяваме позицията на група съграждани, раздаващи обидни квалификации и закани към членовете на ОИК. Това Решение е взето единодушно от всички членове на ОИК, от всички партии, след неколкократни консултации с трима юриста и очевидно то е надпартийно, обосновано юридически и съгласно действащото законодателство в България. Съдът е този, който ще отсъди и ние вярваме в неговата справедливост. Категорично обаче се противопоставяме на грубите нападки за професионалната некомпетентност към всички членове на ОИК, без значение от тяхната партийна принадлежност, защото всеки един от тях е доказан професионалист, повечето учители, които учат и възпитават нашите деца. Грубият тон и цинизъм, противопоставянето на политическа основа и съденето за професионалните качества на база политическа принадлежност или взети решения в ОИК са белег за гражданска незрялост, от която нямаме нужда. Законът трябва да се спазва от всички и той е надпартиен.
Светъл Празник на всички и дано Св, Йоан Кръстител вдъхне разум на всички стрелчани!

От Ръководството на ОбПО на БСП- Стрелча