Начало Общество Честит 3-ти март, българи!

Честит 3-ти март, българи!

СПОДЕЛИ
restorant

 Горда Стара планина,

над ней Дунава синей….

Бялото, зеленото и червеното бавно се устремяват нагоре и засияват на фона на яркосиньото небе. Винаги настръхвам,когато слушам националния химн. Точно днес се чувствам горда,че съм българка. Горда по един особен начин-чувство, което не може да се обясни с думи.

И нищо, че в последните дни имам чувството, че съм част от някакъв театър на абсурда..

И нищо, че вече 22 години съм гневна от факта, че преливаме от пусто в празно и че след всички приказки за "пазарната икономика" и "парламентарната демокрация" към днешна дата сме се докарали до "парламентарна икономика" и "пазарна демокрация". Нищо. 

Днес е 3 март.
В моменти като днешния не мога да изпитвам друго, освен гордост. Щом след всички изпитания, през които сме преминали, днес ни има на картата на света, това не е случайно.

 Честит Трети март на всички кротко дремещи по "върхоете" на властта, които вероятно си въобразяват, че са безсмъртни и затова не спират да трупат. Но безсмъртни са само човешката алчност, лицемерие и глупост. Да ви припомня, че в крайна сметка всичко, от което един ден ще имате нужда е една обикновена дървена кутия. Пожелавам ви никога да не спите спокойно!

Честит Трети март и на тези, които са извън България – на отчаяните и гневните, тръгнали да търсят по-добър живот за себе си и децата си. Дано си струва…Но помнете кои сте и откъде сте. Защото извън пределите на България всички ние сме просто прашинка на вятъра. Прашинка, която само тук, на тази земя има тежест на планина.

Честит Трети март на всички, които обичат  България. На тези,които са разбрали,че както не можем да избираме родителите си, така не можем да избираме и мястото, където да се родим. И,че където и да ходим по широкия бял свят,тук, в тази страна са домовете ни, спомените ни, душите ни, сърцата ни. Тук сме най-истински, най-себе си.
И колкото и да се опитваме да променим този факт, не можем.

Честит Трети март, българи!